DOLAR 32,5575
EURO 35,0112
ALTIN 2439,161
BIST 9769,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Erzincan Tarımköy projesinde kuralar çekildi

    Erzincan Tarımköy projesinde kuralar çekildi
    30.04.2019
    A+
    A-
    Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı devam eden 361 Tarımköy konutunun hak sahipleri kura ile belirlendi.

    Kura töreni 29 Nisan 2019, Pazartesi günü Üzümlü İlçesi Belediye Salonu’nda noter huzurunda gerçekleştirildi.

    Yerel mimari anlayışıyla inşa edilen konutların 209’u 2+1 planında, 152’si ise 3+1 planında inşa ediliyor.

    TOKİ’den 6 bin 455 konutluk Tarımköy Projesi
    TOKİ, ürettiği 840 bin konut ile dar ve orta gelirli vatandaşların yüzünü güldürdü. Konut atağını kırsal bölgelere kadar taşıyan TOKİ, Tarımköy Projeleriyle sıfırdan köyler inşa ediyor.  Bugüne kadar Tarımköy Uygulamaları kapsamında 6 bin 455 konut yapan TOKİ, her bölgenin ihtiyaç ve özelliklerine göre farklı konutlar yapıyor.

    TOKİ, Tarımköy uygulamaları ile yeşil alanı, düzenli yolları, alt yapısı, çocuk parkı, okulu ve sağlık ocağı bulunun yeni yaşam alanları oluşturtuluyor. Tarımköy Projeleri ile vatandaşlara sosyal tesisleri ve altyapısıyla hazır modern bir köyde yaşama imkânı sunan TOKİ, Hem barınma ihtiyacının sağlanması hem de ekonomik anlamda gelişim ile göç sorununa karşı da alternatif bir önlem oluşturuyor.

    Tarımköy Projeleri ile yerel halkın iş görmede örgütlenmesi, ülke içinde ve dışında pazarlanabilir nitelikte tarımsal ürünlerin üretilmesi, işlenmesi, değerlendirilmesi, depolanması, bozulmadan saklanması, oluşturulacak şirket veya kooperatifler aracılığı ile pazarlanması amaçlanıyor.

    Vatandaşlara tarıma elverişli arazi tahsis edilirken, dağınık durumdaki yerleşim yerleri bir araya toplanıyor ve mevcut köy mimarisi ve dokusunun korunmasına özen gösteriliyor.  Ayrıca yerel mimari doku korunarak yenileniyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.