DOLAR 32,5466
EURO 34,7591
ALTIN 2487,832
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    European Property Awards’tan MESA’ya çifte ödül

    European Property Awards’tan MESA’ya çifte ödül
    30.10.2017
    A+
    A-

    En büyük ve en önemli uluslararası gayrimenkul ödüllerinden International Property Awards 2017-2018’de, MESA çifte başarıya imza attı. Türkiye’nin köklü markası MESA, International Property Awards 2017-2018’de MESA Cadde projesi ile “Architecture Multiple Residence (Çoklu Konut Mimarisi)”, MESA Koza66 ile de “Residential High-Rise Architecture (Çok Katlı Konut Mimarisi)” kategorilerinde ‘en iyi’ seçilerek iki ödül birden aldı.

    26’ncı yılı geride bırakan International Property Awards (IPA), düzenlendiği başta Avrupa’da olmak üzere, İngiltere, ABD, Afrika, Asya Pasifik, Arabistan, Kanada, Karayipler ile Orta ve Güney Amerika bölgelerinin en büyük ve prestijli programı olarak ilk sırada yer alıyor. International Property Awards kapsamında en önemli bölgesel kategori olarak kabul edilen European Property Awards (EPA), gayrimenkul endüstrisini prestij ve mükemmeliyetle buluşturmak ve bu alanda uluslararası standardın oluşmasına öncülük etmek amacıyla 26 yıldır düzenleniyor. Avrupa’da ticaret ve konut alanında yapılan projelere verilen EPA ödülleri, çeşitli kategorilerde en iyi seçilen projelere Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’ne katılma şansı da sunuyor.

    Bu önemli uluslararası gayrimenkul platformunda Avrupa’nın en iyilerini ise Lord Caithness, Lord Best, Liverpool Earl ve İngiltere Parlamentosu Lordlar Kamarası üyesi Lord Thurso’nun başkanlık ettiği, mimarlık, gayrimenkul ve iş dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan 70 kişilik büyük jüri belirliyor.

    MESA Koza 66 ve MESA Cadde ile iki ödül birden

    Yarışmaya Avrupa’dan katılan yüzlerce projenin; tasarım, kalite, hizmet, yenilikçilik, özgünlük ve sürdürülebilirlik gibi birçok başlık altında titiz bir şekilde değerlendirilerek en iyilerin belirlendiği European Property Awards’da bu yıl MESA, iki projesiyle iki ayrı kategoride büyük ödüle uzandı.

    European Property Awards 2017-2018’de, MESA Cadde “Architecture Multiple Residence for Turkey” kategorisinde, MESA Koza66 da “Residential High-Rise Architecture” kategorisinde rakiplerini geride bırakarak, büyük jüri tarafından ‘alanlarındaki en iyi proje’ olarak seçildiler. European Property Awards 2017-2018 ödülleri, gayrimenkul ve mimarlık dünyasının buluşma noktasına dönüşen bir Gala Gecesi ile sahiplerine verildi.

    26 Ekim 2017 akşamı Londra’da düzenlenen International Property Awards (IPA) Ödül Töreni’ne, MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Mert Boysanoğlu, Caba Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Balyen, Aslan Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Arslan ile MESA Cadde’nin Mimarı Murat Kader ve MESA Koza66’nın Mimarı Ali Osman Öztürk katıldılar.

    Erhan Boysanoğlu; “gururlandıran ödüller”

    MESA’nın European Property Awards 2017-2018’de iki ayrı projesi ile iki ayrı kategoride ödüle layık görülmesini değerlendiren MESA Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, “MESA’nın geleneksel kalite ve yüksek standartlarının, böylesine prestijli bir uluslararası yarışmada, böylesine önemli bir jüri tarafından iki kategoride birden ödüllerle tescil edilmesi, bizleri gururlandıran bir değerlendirme oldu” dedi.

    Mert Boysanoğlu; “50’ye 1,5 kala doğru yoldayız”

    MESA’nın 50’nci yılına her geçen yıl daha büyük, daha çok, daha güçlü ve daha özel projelere imza atarak hazırlandıklarına vurgu yapan MESA Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Mert Boysanoğlu da, “50’nci yılımıza 1,5 kala aldığımız bu iki yeni prestijli ödül, aynı zamanda MESA olarak ortaya koyduğumuz yaklaşımın ve çizdiğimiz gelecek rotasının da doğrululuğunu ortaya koyuyor. Uluslararası arenada en çok kabul gören böylesine önemli bir yarışmada iki ödül birden almak da, bizler için özel bir anlam taşıyor” şeklinde konuştu.

    European Property Awards 2017-2018’de, “Architecture Multiple Residence for Turkey” kategorisinde büyük ödüle layık görülen MESA Cadde projesini imza atan İki Design Group kurucu ortağı Yüksek Mimar Murat Kader, “MESA Cadde, Bağdat Caddesi yönünde insan ölçeğine saygılı; Adalar yönünde ise etkileyici manzaraya hakim ve dengeli bir tasarım. İnteraktif ve yaşayan konut alanları, canlı avlusu ve ticari üniteleri ile Caddeye kusursuz bir biçimde eklemleneceğini ön görüyoruz. MESA Cadde projesinin, uluslararası arenada aldığı bu ödül İki Design Group için de ayrı bir gurur kaynağı” dedi.

    Uluslararası arenanın bu en çok kabul gören prestijli gayrimenkul yarışmasında “Residential High-Rise Architecture” kategorisinde büyük ödüle uzanan MESA Koza66’nın tasarımını gerçekleştiren A Tasarım Mimarlık kurucusu Yüksek Mimar Ali Osman Öztürk de, “Mesa Koza 66, çakıl taşı formu ve heykelsi duruşuyla Gaziosmanpaşa’nın siluetini yeniden şekillendiriyor. Eski imar parselleri ve vadi yönündeki yeni binaların sınırında bulunan bu projede, iki farklı kent dokusunun karakteri plan çözümlerine yansıtıldı. Böylece hem konvansiyonel hem de yenilikçi yaklaşımlar getirilerek, farklı yaşam tarzlarına hitap eden birleştirici yaşam alanları yaratıldı. Ankara’da şimdiden üne kavuşan ve konseptinden uygulamasına kadar özenle hazırlanan MESA Koza 66’nın uluslararası ortamda hak ettiği şekilde ödüllendirilmesi A Tasarım Mimarlık için oldukça sevindirici bir haber” açıklamasında bulundu.

    MESA Cadde

    European Property Awards 2017-2018’de rakiplerini geride bırakarak “Architecture Multiple Residence for Turkey” ödülüne layık görülen MESA Cadde, İstanbul, Maltepe’de Bağdat Caddesi üzerinde yer alıyor. Projede 6-16 kat arası yükseklikteki 4 konut bloğu, ticari ünitelerin bulunduğu baza üzerinde yükseliyor. MESA Cadde, 1+1’den 4+1’e kadar değişen tip ve büyüklükteki toplam 253 konuttan oluşan seçkin yaşam seçeneklerini, 7.500 TL’lik ortalama metrekare fiyatları ile sunuyor.

    MESA Koza66

    Uluslararası arenanın bu prestijli yarışmasında “Residential High-Rise Architecture” ödülüne uzanan MESA Koza66 ise, Ankara’nın en gözde semtlerinden Gaziosmanpaşa’da yer alıyor. Yapımı tamamlanarak Mart ayından bu yana seçkin bir yaşamın başladığı MESA Koza66, 8 katlı yatay ve 35 katlı dikey olmak üzere iki bloktan oluşuyor. Projede, 83 metrekareden 371 metrekareye kadar değişen 215 konut bulunuyor. Projede sınırlı sayıdaki konutlar, ortalama 6.900 TL’lik metrekare fiyatları ile satışta bulunuyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.