DOLAR 32,5877
EURO 34,8519
ALTIN 2496,277
BIST 9661,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Eyüpsultan zabıtasından sıkı denetim

    Eyüpsultan zabıtasından sıkı denetim
    05.10.2018
    A+
    A-

    Eyüpsultan Belediyesi Zabıta ekipleri, zincir marketlerde fiyat ve etiket denetimi gerçekleştirdi.

    Ekipler, markette rafları dolaşarak etiketleri inceleyip fahiş fiyat artışı, gramaj eksikliği, etiket denetimleri yaptı. Bazı ürünlerde yüksek oranlarda fiyat artışı yapıldığının görülmesi üzerine Eyüpsultan Belediyesi Zabıta ekipleri, firmalara uyarı cezası verdi.

    UYARI CEZASI VERİLDİ

    Fahiş fiyat artışı ve usulsüzlük yapanlara uyarı cezası verildi.

    “BU KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

    Vatandaşın belini büken fiyatları dalgalanan döviz kuruna bağlayarak sürekli fiyat yükselten esnaf için ciddi önlemlerin alındığını söyleyen Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Ticaret Bakanlığı yetkilileri ile denetim çalışmalarının başlayacağını duyurmuştu.

    Başkan Remzi Aydın konuyla alakalı, şunları söylemişti;

    “Fırsatçılara karşı tabi ki bir çalışmamız var. Zannediyorum önümüzdeki bir kaç gün içerisinde Ticaret Bakanlığımızın yetkilileriyle birlikte Eyüpsultan’da denetimler yapılmaya başlayacak. Bu denetimin haberini de yaparak vatandaşımızı da bilgilendireceğiz inşallah.

    Bu konuda takipçi olduğumuzu ifade etmek isterim. Vatandaşımız şahit olduğu durumları bize ihbar edebilirler. Bu konu üzerinde hassasiyetle durduğumuzu belirtmek istiyorum”

    CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: FAHİŞ FİYATLARI ZABITAYA BİLDİRİN

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında konuyla ilgili şu açıklamaları yapmıştı;

    “Milletime sesleniyorum; Marketlerde, şurada, burada sizler işi en yakından teftiş eden insanlarsınız. Gerçekten alışılmadık, görülmedik şekilde eğer ürünlerde fiyat farkları varsa bunları hemen belediye zabıtalarına iletin.

    Belediye başkanlarına da sesleniyorum, lütfen zabıtalarınızı da bu konuda hassasiyet içinde olmaya teşvik edin ve nerede bu tür fiyatlarda ciddi manalarda oynamalar varsa, hatta hatta stoklar varsa, bunların stoklarını basmak ve onlara da gereğini yapmak bizim de devlet olarak, milletimizin buradaki haklarını koruma bakımından görevimizdir.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.