DOLAR 32,4273
EURO 34,4273
ALTIN 2488,517
BIST 9679,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Galeri Diani, 2018 Kış Sezonunu duayen sanatçı Gülseren Südor ile açıyor

    Galeri Diani, 2018 Kış Sezonunu duayen sanatçı Gülseren Südor ile açıyor
    07.09.2017
    A+
    A-

    ‘Bir sanatçıyı en korkutan gerçek: aklının, yeteneğinin ve birikimlerinin sınırlarını zorlayan kalıcı yapıtlar üretip üretemeyeceğidir.

    GÜLSEREN SÜDOR

    Gülseren Südor’un sanatçı olarak doğa ve insan dengesi üzerine kurduğu ‘Geçmiş ve Şimdi, Ama hepsi aynı’ adlı resim sergisi 7 Ekim den itibaren Galeri Diani’de!

    ‘Nerededir güzellik? Tüm istemimle istemek zorunda olduğum yerdedir; sevmek ve yok olmak istediğim yerdedir, sadece bir imge olarak kalmasın diye’

    FRIEDRICH NIETZSCHE
    Gülseren Südor’ un ‘Geçmiş ve Şimdi; Ama hepsi Aynı’ adlı kişisel sergisi 7-28 Ekim 2017 tarihleri arasında Galeri Diani’ de gerçekleşiyor. Adını sanatçının 50 yıla varan sanat serüvenini, insan ve doğa dengesini merkeze alan sorgulamasından alan sergide, farklı boyutlarda neredeyse sanatçıyla özdeşleşmiş çini mürekkebi tarama tekniği yapıtlarını, yine özgün baskı üzerine karışık teknik kullanarak ürettiklerini ve bunların yanı sıra tual üzeri yağlıboya ve desenlerini görmek de görmek mümkün olacak.

    Gülseren Südor’ un yapıtları her sergisinde olduğu gibi bir önceki sergisinin adeta devamı niteliği taşıyor. Sanatçının neredeyse elli yıldır ürettiği yapıtlar tam bir yaşam algısı oluşturuyor. Bu kişisel sergisinde 1980 ler den sonra insan, doğa denge ve dengesizliğini, kendi kullandığı teknikleri ve bakış açısını yeniden sorguluyor. Biz izleyicilere kendimiz, doğa ve toplum ile aramızda ki bağı veya olmayan bağı da sorgulatmaktan geri kalmıyor.

    Gülseren Südor Kimdir?

    Sanat yaşamı elli yıla varan duayen sanatçı İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Bedri Rahmi Eyüboğlu atölyesinden mezun olduktan sonra 4 yıl boyunca İtalya Roma da yaşadı. Başta İtalya ve Avusturya olmak üzere yurt dışında 9 kişiseli yurt içinde ise 61 kişisel sergi açmış, yurtdışı dahil olmak üzere 20 den fazla fuar, bienal ve trienale katılmış sayısız karma sergide yer almış ve temel tasarım kitabına imza atmıştır. Yapıtları yurtiçi ve yurtdışın da birçok koleksiyonda yer almakta ve müzelerde bulunmaktadır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.