DOLAR 32,382
EURO 35,0336
ALTIN 2326,918
BIST 9142,4
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hangi bankalar yüzde 0.98 faizli konut kredisi kullandırıyor ?

    Hangi bankalar yüzde 0.98 faizli konut kredisi kullandırıyor ?
    29.04.2019
    A+
    A-

    Bankalar artan konut kredisi faiz oranlarına rağmen güncel olarak %0.98’den başlayan cazip konut kredisi kampanyaları sunmaya devam ediyor. 8 Banka 10 kampanya kapsamında %1’in altında faiz oranları sunuyor.

     

    Bankaların konut kredisi faiz oranları yükselen kurun ve repo faizlerinin etkisiyle artmaya devam ediyor. Nisan ayının son haftasında bankaların konut kredisi faiz oranları %2 seviyesine ulaştı.

     

    En düşük tabela konut kredisi faiz oranı Ziraat Bankası’nın kullandırdığı %1.45 oldu. En yüksek konut kredisi faiz oranı ise 10 yıl vadede %2.75 düzeyinde. Peki bankaların kampanyalı konut kredisi faiz oranları ne durumda?

     

    Yüzde 0.98 Firma Anlaşmalı Konut Kredisi Kampanyası

     

    Bankaların kredi müşterisi gayrimenkul firmaları ile anlaşmaları kapsamında uygulanan %0.98 faiz oranlı konut kredisi kampanyası en uygun konut kredisi kampanyalardan biri. 2018’in son haftalarında ilk olarak Ziraat Bankası’nın anlaşması ile başlayan kampanya 10 yıl vade ve 500.000 TL’ ye kadar kullandırımlarda başlasa da şu an kredi üst limiti bazı bankalarda artarak 1.200.000 TL ve 750.000 TL’ ye kadar çıktı.

     

    Anlaşma kapsamında konut üreticisinin katkısı ile faiz farkı desteklenerek tüketiciye banka tarafından %0.98 faiz oranlı konut kredisi kullandırılıyor. Kampanya başlarda sadece yüksek fiyatlı markalı konut projelerinde ve büyük şehirlerde geçerli olduğu için eleştirilse de gelişerek yurdun hemen her ilindeki küçük müteahhitlerin de konut projelerini kampanyaya dahil ederek konut sayısını arttırdı.

     

    Güncel olarak Ziraat Bankası, VakıfBank, HalkBank, İş Bankası, Kuveyt Türk Bankası, Ziraat Katılım Bankası ve Vakıf Katılım bankaları kredi müşterisi firmaların anlaşmalı konut projelerinde %0.98 faizli konut kredisi kullandırmaya devam ediyor.

     

    Banka Gayrimenkulü Konut Kredisi

     

    Sorunlu krediler sonucunda bankalara geçen konutların artması ile bankalar kendi mülkü konutların satışlarında birçok kampanya uygulamaya başladı. Bir diğer %0.98 faizli konut kredisi ise VakıfBank ve HalkBank’ın uyguladığı Banka Gayrimenkulü Konut Kredisi kampanyası.

     

    VakıfBank kendi mülkü olan yaklaşık 2000 konutun satışında konut satış fiyatları üzerinden %20 indirim uygulayarak 10 yıl vadeye kadar %0.98 faiz oranı ile kredilendiriyor.

     

    HalkBank’da banka mülkü konutların satışında 10 yıl vadeye kadar %0.98 konut kredisi faiz oranı sunuyor. Ayrıca HalkBank söz konusu konutlar için ekspertiz masrafı almıyor.

     

    Bir diğer banka gayrimenkulü konut kredisini ise Türkiye Finans Bankası sunuyor. Türkiye Finans Katılım Bankası  yurt genelinde birçok konut için %0.99 kar payı oranı ile konut finansmanı kullandırıyor.

     

    KrediPazari. com’un araştırmalarına göre sekiz banka güncel olarak 10 adet %0.98 faiz oranlı konut kredisi kullandırıyor. Konut kredisi faiz oranlarının yükselişi değerlendirildiğinde %0.98 faiz oranı ile konut kredisi kampanyaları oldukça cazip duruyor.

     

    Yüzde 0.98 Konut Kredisi Hesaplama

     

    Kampanyalar kapsamında bankalardan %0.98 faiz oranı ile 10 yıl vadeli 200.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık taksitleri yaklaşık 2.800 TL oluyor. Kredinin toplam geri ödeme miktarı ise 341.000 TL’ ye karşılık geliyor.

     

    Yüzde 0.98 Konut Kredisi Avantajı Ne Kadar?

     

    En uygun tabela konut kredisi faiz oranı üzerinden 200.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık ödemesi yaklaşık 3.500 TL, toplam ödemesi ise 423.000 TL’ denk geliyor.

     

    Kampanyalı %0.98 konut kredisinden faydalanılması halinde 200.000 TL tutarda konut kredisi için aylık 700 TL, toplamda ise 82.000 TL daha az faiz ödemesi yapılabiliyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.