DOLAR 32,5019
EURO 34,9162
ALTIN 2437,935
BIST 9709,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hatice Kübra İlgün dünya ikincisi oldu

    Hatice Kübra İlgün dünya ikincisi oldu
    11.07.2017
    A+
    A-

    Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye’nin sponsor olduğu milli sporcu Hatice Kübra İlgün, Güney Kore’de düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası’nda kadınlar 57 kiloda dünya ikincisi oldu.
    Milli sporcumuz Hatice Kübra İlgün Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından Güney Kore’nin Muju kentinde düzenlenen 23. Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda dünya ikincisi oldu. Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye’nin sponsor olduğu milli sporcu Hatice Kübra İlgün finale kadar sırasıyla Kenya, Letonya, Almanya ve Portekiz’den rakiplerini yenerek finale adını yazdırdı ve kadınlar 57 kiloda gümüş madalyaya hak kazandı. Şampiyonada 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanan tekvando milli takımı da takım halinde dünya ikincisi oldu.

    Uludağ Üniversitesi öğrencisi olan 93 doğumlu milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün bu başarısı ile dünya şampiyonalarındaki ilk derecesini elde etti. 183 ülkeden 971 sporcunun katıldığı ve katılım rekorunun kırıldığı şampiyonada kazandığı bu ikincilik ile İlgün, 2020 Tokyo Olimpiyatları yolunda hanesine 72 puan yazdırdı.

    Kadınlar 57 kiloda dünya ikincisi olan Hatice Kibra İlgün, “Zorlu antrenmanlar ve kamp dönemi sonrasında dünya şampiyonalarımdaki ilk derecemi elde etmiş oldum. Şampiyonada oldukça zorlu geçen 5 mücadelem sırasında Türk halkının ve sponsorum Prysmian Group Türkiye’ye verdikleri destek için teşekkür ederim. Dünya şampiyonalarındaki ilk derecemi elde ettiğim için mutlu ve gururluyum. Bundan sonraki hedefim ise 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda altın madalya alarak bu başarıyı devam ettirmek” dedi.

    Prysmian Group Türkiye CEO’su Erkan Aydoğdu ise milli sporcunun dünya ikinciliğini şu sözlerle değerlendirdi: “Sponsoru olduğumuz milli sporcumuz Hatice Kübra İlgün’ü, 23. Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası’ndaki dünya ikinciliğinden dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Gençler bizim yarınlarımız. Biz sadece projelerimizle değil, gençlere verdiğimiz desteklerle de Türkiye’yi Yarınlara bağlıyoruz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.