DOLAR 32,3288
EURO 35,0906
ALTIN 2294,229
BIST 9045,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    “Hijyen Sağlıktır” projesi ile Türkiye’nin 26 bölgesinde 2 bin kadına hijyen eğitimi verilecek

    “Hijyen Sağlıktır” projesi ile Türkiye’nin 26 bölgesinde 2 bin kadına hijyen eğitimi verilecek
    06.03.2019
    A+
    A-

    Akfen Holding tarafından kurulan Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) koordinatörlüğünde, Akfen Yenilenebilir Enerji bünyesinde yatırımları yapılan 26 enerji santralinin bulunduğu kırsal bölgelerde yaşayan halka sunulan ödüllü sosyal sorumluluk proje dizisi devam ediyor.

    Geçen yıl 17 bölgede 1500 kadının katıldığı ‘Önce Sağlık’ projesinin birçok alanda örnek gösterilip ödül almasından sonra 2019’da uygulanacak ‘Hijyen Sağlıktır’ projesinde hedef büyütüldü. Türkiye’nin 26 bölgesinde yaşayan kadınlara hijyen eğitiminin verileceği projede 2 binin üzerinde kadına ulaşılacak.

    Akfen Holding tarafından kurulan Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) koordinatörlüğünde 2019 yılı boyunca Akfen Yenilenebilir Enerji şirketinin elektrik üretim santrali yatırımlarının bulunduğu Türkiye’nin 26 farklı kırsal bölgesinde gerçekleştirilen “Hijyen Sağlıktır” projesinin ilk eğitimleri hayata geçirildi.

    Mersin ve Muğla ile başlayan, yılsonuna kadar 26 farklı bölgede verilecek “Hijyen Eğitimdir” kapsamındaki eğitimlere katılan kadınlara yaşam alanı, beden ve besin hijyeni konularında seminerler veriliyor.

    Geçen yıl “Önce Sağlık” projesiyle 17 bölgede yaklaşık 1500 kadına ilkyardım, temel sağlık, kanser taraması, muayene rutinleri, kadın hastalıkları ve organ bağışı konularında bilgilendirmeler yapılırken, ortaya çıkan başarı üzerine 2019 yılında hedef büyütüldü. Bu yılın projesi “Hijyen Sağlıktır” ile 26 farklı bölgede 2000 kadına ulaşılıp, hijyen konusunda eğitim verilmesi amaçlanıyor.

    “AİLEDEKİ FARKINDALIK

    KADINLARDAN BAŞLIYOR”

    Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ait Otluca HES’in yer aldığı Mersin Anamur’da başlayan Hijyen Sağlıktır projesi Kavakçalı HES’in bulunduğu Muğla’nın Ula ilçesi ve Sekiyaka HES projesinin bulunduğu Muğla’nın Seydikemer ilçesindeki eğitimler ile devam etti.

    Kadınlar, yoğun ilgi ve katılım gösterdikleri etkinliklerde, yaşam alanı, beden ve besin hijyeni konularında bilgilendirildiler. Her bir işletmede TİKAV Genel Sekreteri Özlem Gül Hadımoğulları’nın konuşmalarının ardından sertifika törenleri düzenlendi. Katılımcılara proje kapsamında hazırlanan hediye paketleri de takdim edildi.

    TİKAV Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz, kırsal bölgelerde yaşayan kadınlara yönelik her yıl farklı konularda düzenledikleri eğitimlerle ailenin temeli olan kadınların farkındalıklarını arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Sultan Yılmaz, “Kadınlarımızın katılımında farklı konularda yapılan eğitimler ile tüm hane halkına ulaşarak farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. “Hijyen Sağlıktır” projesi ile yılsonuna kadar 26 farklı bölgede 2000 kadınla buluşmayı öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

    YIL SONUNA KADAR

    26 NOKTAYA ULAŞACAK

    “Hijyen Sağlıktır” projesi Mersin ve Muğla’nın ardından Amasya GES (Amasya Merkez), Çamlıca HES (Kayseri Yahyalı), Saraçbendi HES (Sivas Gemerek), Tokat HES (TokatTurhal), MT GES (Konya Ereğli), METE GES (Konya Sarayönü), Gelinkaya HES(Erzurum Aziziye), Solentegre GES (Elazığ Merkez), Çalıkobası HES (GiresunBulancak), Doruk HES (Giresun Dereli), Yağmur HES (Trabzon Köprübaşı), Erciş – Engil – PSI GES (Van Edremit), Demirciler HES (Denizli Kale), Sırma HES (Aydın Bozdoğan), Denizli RES (Aydın Karacasu), Yeşilvadi GES (Denizli Acıpayam), Doğançay HES(Sakarya Gevye), Hasanoba RES (Çanakkale Merkez), Kocalar RES – Üçpınar RES(Çanakkale Lapseki) noktalarıyla devam edecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.