DOLAR 32,32
EURO 35,0659
ALTIN 2280,109
BIST 9029,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hilton İstanbul Bomonti, Bahçeşehir Üniversitesi iş birliği ile turizm sektöründe bir ilki gerçekleştiriyor

    Hilton İstanbul Bomonti, Bahçeşehir Üniversitesi iş birliği ile turizm sektöründe bir ilki gerçekleştiriyor
    18.03.2019
    A+
    A-

    Oda sayısıyla şehrin en büyük oteli olma unvanına sahip Hilton İstanbul Bomonti, modern konaklama endüstrisinin birçok yönünü yaratan Hilton markasının bir iştiraki olarak açıldığı günden bu yana misafirlerine yaşattığı eşsiz konaklama deneyimini, Bahçeşehir Üniversitesi iş birliği ile üniversite öğrencilerine aktarıyor. Hilton İstanbul Bomonti’nin deneyimli kadrosu tarafından Bahçeşehir Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencilerine verilecek olan “Misafirperverlik / Hospitality” dersi, Türkiye’deki turizm sektöründe de bir ilk olma özelliği taşıyor.

    Bu yıl beşinci yılını kutlayan İstanbul’un en büyük oteli Hilton İstanbul Bomonti, bulunduğu her ülkede sayısız olumlu etki bırakan Hilton markasından alığı güçle turizm sektörüne fayda sağlayacak yepyeni bir projeyi hayata geçiriyor. Konaklama sektörünün en önemli dinamiklerinden biri olan “Misafirperverlik / Hospitality” dersi, Hilton İstanbul Bomonti ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle İşletme bölümünün 3. ve 4. sınıflarında okuyan öğrencilerin ders müfredatına alınıyor.

    İkinci yarıyıl dönemi boyunca öğrencilere seçmeli olarak sunulacak ve 15 Mayıs 2019 tarihinde sona erecek olan “Hospitality” dersleri, Hilton İstanbul Bomonti’nin deneyimli kadrosu tarafından veriliyor. Eğitim dilinin İngilizce olduğu dersler haftada bir gerçekleşiyor ve üç saat sürüyor.

    Hilton Orta Doğu, Afrika ve Türkiye İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Koray Gençkul Hilton her zaman konaklama sektöründeki gençlere fırsatlar yaratmaya odaklanmıştır. Bu nedenle Hilton İstanbul Bomonti’nin Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirdiği bu projeden büyük memnuniyet duyuyorum” dedi. Yakın zamanda, Bahçeşehir Üniversitesi’nde bu programın bir parçası olan yüksek motivasyonlu öğrencilerle tanışma mutluluğunu yaşadığını dile getiren Gençkul, “Öğrencilerin derse olan ilgisini görmek oldukça bizim için oldukça ilham vericiydi ve Türk gençliğinin konaklama sektörü ile bu kadar iç içe olması beni çok mutlu etti.” dedi.

    “ ‘Dünyayı misafirperverliğin ışığı ve sıcaklığıyla doldurmak’ vizyonuyla hareket ediyoruz”

    Hilton İstanbul Bomonti İnsan Kaynakları Müdürü Merve Türkmen, Bahçeşehir Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek eğitim projesinin önemini şu sözlerle vurguladı “ ‘Dünyayı misafirperverliğin ışığı ve sıcaklığıyla doldurmak’ Hilton’un vizyonunun bir parçasıdır ve bu ifade 2019 yılının sonuna kadar dünyadaki bir milyon gence ulaşma taahhüdümüzü desteklemektedir. Biz de Hilton İstanbul Bomonti Hotel&Conference Center olarak bu hedefi gerçekleştirme ve turizm sektörünü genç öğrencilere tanıtma gayesi ile bir yola çıktık ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerden birinde bir ilke imza atarak Hilton İstanbul Bomonti “Turizm ve Otel İşletmeciliği” markalı dersini başlattık. Aldığımız geri bildirimler bizi fazlasıyla mutlu etti. Hatta dersi almak isteyen öğrencilerin sayısının fazlalığı ve kotanın arttırılması durumu ile karşılaştık. Derslerden ayrı olarak isteyen öğrencilere otelimizde staj imkanı sağlayabileceğiz ve Hilton’un yeni mezun programlarına dahil edebileceğiz. Hilton İstanbul Bomonti olarak gelişimi ve eğitimi destekliyoruz. Turizm sektörünü gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz.”

    Turizm sektörünün zamansız kriterlerinden biri olan misafir memnuniyetini sağlama konusunda geleceğin turizm işletmecilerine verilecek eğitimlerin güçlenmesi için hayata geçirilen proje sonunda başarılı olan öğrencilere Hilton İstanbul Bomonti’de staj imkânı da sunulacak. Öğrencilerin önerdiği yaratıcı projeler de Hilton İstanbul Bomonti tarafından hayata geçirilecek. 2019 yılının Mayıs ayında 100. yılını kutlayacak olan dünyanın ilk küresel otel şirketi Hilton, açıldığı günden bu yana ekip üyeleri, misafirler, topluluklar ve ekonomiler üzerinde önemli etkiler bırakıyor; markanın bir iştiraki olan Hilton İstanbul Bomonti de şimdi bu etkilere eğitimi de eklemeye hazırlanıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.