DOLAR 32,5141
EURO 34,8443
ALTIN 2488,146
BIST 9574,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Hukuk öğrencileri Zengin Mutfağı’nda buluştu

    Hukuk öğrencileri Zengin Mutfağı’nda buluştu
    20.04.2019
    A+
    A-

    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem, 17 Nisan Çarşamba günü son sınıf öğrencilerini, usta oyuncu Şener Şen’in başrolünü üstlendiği “Zengin Mutfağı” adlı tiyatro oyununu izlemeye götürdü.

    “İyi insan olmadan iyi bir hukukçu olunmaz. Sanat insanı iyileştirir” düsturu ile İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem, 9 yıldır öğrencilerini bitirme hediyesi olarak, her yıl bir tiyatro oyununu izlemeye götürüyor.

    Bu yıl ise usta oyuncu Şener Şen’in baş rolünü üstendiği “Zengin Mutfağı”nı izlemeleri adına öğrencileri için özel bir seans düzenlenmesini sağlayan Erdem, şunları söyledi:

    “Sanatın insan hayatı üzerinde çok büyük etkisi olduğunu unutmamalıyız. Çünkü sanat, farklı bakış tarzı gelişmesinde, kişiliğin ve düşüncenin şekillenmesinde önemli bir araç.

    Tiyatro; insanlık tarihi boyunca insana insanı insanla anlatan ve bir hukukçu için en önemli, olmazsa olmaz, düşünen ve eleştiren bakış açısını insana kazandıran sanattır. İyi bir hukukçu önce kendisine, kendi fikirlerine daha sonra da topluma, düzene ve hukuka özgürce düşünerek ve dürüstçe eleştirerek yaklaşmak zorundadır. Toplum ve hukuk düzeni ancak bu şekilde ilerler. Öğrencilerime her zaman şunu tavsiye ederim. Öncelikle iyi ve adil bir insan olmamız lazım. Unutmayalım ki iyi, adil ve özgür düşünceli bir insan olmadan iyi bir hukukçu olunmaz. Sanat ise insanı iyileştirir ve özgür kılar “

    Ece-Yaman Tokat, Erol- Neşe Gönül, Didem Balçın, İlhan Molu, İsmail Küçükkaya, Melis- Hakan Börteçene, Mustafa Kemal, Elif Yüce, Nurcan-Turgay Artam, ve Zerrin Tekindor gibi ünlü isimlerin de katıldığı gecede izleyenler gösterim sonrası usta oyuncu Şener Şen ve ekibini ayakta alkışladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.