DOLAR 32,3354
EURO 35,1346
ALTIN 2240,125
BIST 8719,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İhsan Çulhalık: Paket sektörümüzde yeni bir yatırım iklimi yaratacak

    İhsan Çulhalık: Paket sektörümüzde yeni bir yatırım iklimi yaratacak
    01.06.2020
    A+
    A-

     

    Kamu bankalarının açıkladığı destek paketleri içinde birinci el/sıfır veya ikinci el konut alımlarında düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz, 15 yıla varan vade ve aylık %0,64 faiz oranı ile finansman imkanı sunulmasına yönelik İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık şunları söyledi:

    “Gayrimenkul ve inşaat sektörü, koronavirüsten en son etkilenen sektörlerden biri olarak zorlu bir döneme girmişti. Türkiye’nin dünyadaki vitrinine değer katan ve sadece yerli değil yabancı yatırımcılar açısından en güvenilir yatırım araçlarından biri olarak görülen sektörümüzün bu süreci en az hasarla atlatabilmesi için bir destek paketi beklentisi içerisindeydik. Hükümetimizin açıkladığı yatırımcının alım gücünü kolaylaştıran, düşük faizli bu destek paketiyle hızlı bir toparlanma dönemine gireceğimizi düşünüyoruz. Paket, normalleşmeye dönük atılan adımlarla paralel olarak sektörümüzde yeni bir yatırım iklimi yaratacak. Orta gelirli yatırımcıları hedef alan, yüzde 0,64 faiz oranıyla, 12 aya kadar ödemesiz, 15 yıla varan vade ile ödeme fırsatı sunan paketle, yatırımcılar ötelenen yatırımlarını hayata geçirecekler. Bu kapsamda 100 bin TL kredi çeken bir yatırımcı, bunun geri ödemesini, 15 yılda yaklaşık 170 bin TL olarak yapacak. Yatırım yapmak isteyen ancak ödeme konusunda sıkıntı yaşayacağını düşünen bir kitleyi de harekete geçirecek. Bugüne kadar her koşulda, ödeme kolaylığı sağlayan, düşük faizli destekler satışlarda önemli hareketlilik sağladı. Sektörümüzde zor günlerin ilacı oldu. Konut geliştiriciler açısından da yeni yatırımların habercisi oldu. Paketle birlikte oluşacak bu yatırım ikliminde hem yatırımcılar hem de konut geliştiriciler kazançlı çıkacak. Bu sürecin karşılığını önümüzdeki ay satışlarda hissedilir biçimde alacağız.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.