DOLAR 32,4923
EURO 34,9454
ALTIN 2431,202
BIST 9803,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İnönü’nün yalısının yeni sahibi Namık Tanık kimdir?

    İnönü’nün yalısının yeni sahibi Namık Tanık kimdir?
    11.03.2017
    A+
    A-

    İnönü’nün eşi Sevinç İnönü’ye ait Komodor Remzi Bey Yalısı’nın icradan satışı düştü. 100 yıllık yalının yeni sahibi Namık Tanık oldu…

    Boğaziçi’nin en gözde yalılarından biri olan Sevinç ve Erdal İnönü Vakfı’na ait Anadoluhisarı’ndaki 100 yıllık Komodor Remzi Bey Yalısı’nın satışı durduruldu. Alacaklı olan Fiba Holding’e ait Güven Varlık Yönetimi A.Ş.’nin bir dilekçe vererek satıştan vazgeçtiklerini belirtmesi üzerine yalının satışı düştü. Ankaralı Nata Holding’in patronu Namık Tanık, yalının icradan satışını engelleyerek yeni sahibi oldu.

    SEVİNÇ İNÖNÜ 1.5 YIL OTURACAK
    Erdal İnönü’nün yaşarken müze olmasını vasiyet ettiği yalıda, Sevinç İnönü’nün 1.5 yıl daha oturmaya devam edeceği öğrenildi. 1917’de inşa edilmiş yalı, Mümtaz Aktay Paşa tarafından yapıldı. Yalı, 1972 yılında Erdal İnönü tarafından satın alınmıştı. Taban oturma alanı 153, toplam kullanım alanı ise 634 metrekare olan yalıda 4 salon, 6 oda, 7 banyo ve tuvalet ile asansör bulunuyor. Sevinç İnönü’nün armatör kardeşi Selim Sohtorik, 1998’de satın aldığı 3 gemi için bankadan kredi çekmişti. Abla İnönü de krediye kefil olduğu için borçlu durumuna düşmüştü. Yalı, 2013’te icradan satışa çıkmış, o dönemde 7 milyon 600 bin lira değerle açık artırma usulüyle satışı istenmişti.

    Namık Tanık kimdir?
    Namık Tanık; 1950 yılında ticaretle iş hayatına girdi. 1967 yılında Beton Boru üretimi yapmaya başladı. Tanık, 1983 yılında kendi firmasını kurdu. Nata İnşaat ile News Record (ENR) tarafından açıklanan “Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 148. Sırada yer aldı. Nata Vega Outlet Alışveriş Merkezi ve içerisinde yer alan Türkiye’nin en uzun tünelli akvaryumu Aqua Vega projelerini hayata geçirdi.
    Namık Tanık aynı zamanda Guine Bissau Fahri Konsolosu’dur.

    Namık Tanık, Nata İnşaat ile hangi projeleri hayata geçirdi?
    Forum Trabzon Alışveriş ve Yaşam Merkezi
    Erikli-Akocak Regülatörleri ve Akocak Hes Projesi
    Adana Feke II Barajı ve Hes Projesi
    Doğan Printing Center
    Trabzon Dünya Ticaret Merkezi
    Kdz Sahil Yolu Espiye-Çarşıbaşı Yol Yapımı
    Kdz Sahil Yolu İyidere-Çayeli Yol Yapımı
    Of Balıkçı Barınağı
    S.S Belde Konut Yapı Koop.
    S.S Hanem Konut Yapı Koop.
    Evci İçme Suyu ve Arıtma Tesisi
    Trabzon Sporcu Kamp Eğitim Merkezi
    Rumeli Holding Medya Center Star Gazetesi Matbaa ve Dağıtım Merkezi – Trabzon
    Himmetli Regülatörü ve Hes Projesi
    .

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.