DOLAR 32,3279
EURO 35,0538
ALTIN 2296,723
BIST 9049,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İş Sanat’tan kaçırılmayacak Aralık etkinlikleri

    İş Sanat’tan kaçırılmayacak Aralık etkinlikleri
    22.11.2017
    A+
    A-

    İş Sanat, dünya sahnelerinin yıldız isimlerinin konserlerinin yanı sıra, dinleti ve çocuk etkinliklerine uzanan programıyla Aralık ayında içinizi ısıtacak. Yılın son ayı, klasik müzik tutkunlarının heyecanla beklediği Pinchas Zukerman ve Camerata Salzburg konseri ile başlayacak. İstanbul şiirlerinden oluşan “Aşk ve Hüzündür İstanbul” dinletisi, Fantastik Hikâyeler Makinesi ve Millî Reasürans’ta Parlayan Yıldızlar etkinlikleri ile 7’den 70’e tüm sanatseverlere dolu dolu bir Aralık ayı vadeden İş Sanat, 2017 yılını dünya müziğinin sıra dışı ismi Buika’nın muhteşem performansı ile uğurlayacak.

    Sezonun heyecanla beklenen klasik müzik konseri

    20. yüzyılın ikinci yarısının en büyük kemancılarından biri olarak kabul edilen Grammy ödüllü sanatçı Pinchas Zukerman, Avrupa’nın köklü oda topluluklarından biri olan Camerata Salzburg eşliğinde 7 Aralık, Perşembe akşamı İş Sanat sahnesine konuk olacak. Müzikal dehası ve muazzam tekniği ile dünyanın en prestijli toplulukları ile en zorlu eserleri icra ederek bir fenomene dönüşen sanatçı, Medal of Arts, Isaac Stern Sanatta Mükemmellik Ödülü gibi sayısız saygın ödülün yanı sıra kazandığı 2 Grammy ile de kariyerini taçlandırdı. Baroktan klasik dönem eserlere, romantik dönem bestelerden oda müziği kompozisyonlarına uzanan Deutsche Grammophon ve Philips etiketli tüm kayıtlarını 2016 yılında 22 CD’lik bir set olarak yayınlayan Zukerman, icracı kimliğinin yanı sıra dünyanın önde gelen topluluklarını da yönetiyor. Konserde hem solist hem de şef olarak müzikal hünerini sergileyecek sanatçıya, Avrupa’nın en köklü oda müziği topluluklarından Camerata Salzburg eşlik edecek. Münih, Londra, Floransa, Moskova, Pekin, Tokyo gibi dünyanın önemli sanat ve kültür şehirlerinde konserler veren Camerata Salzburg, Mozart Haftası’nın ve Salzburg Festivali’nin de vazgeçilmez konuklarından. Pinchas Zukerman ve Camerata Salzburg’un dinleyicilere adeta bir müzik ziyafeti sunacağı konserde Beethoven, Mozart ve Schubert’ten eserler seslendirilecek.

    Şairlerin dizeleriyle İstanbul…

    Dünyanın en güzel şehirlerinden İstanbul, edebiyatımızın usta şairlerinin dizeleriyle İş Sanat sahnesinde resmedilecek. Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı dinleti, eski bir iskeleyi imleyen dekorda ve Serdar Yalçın’ın müzik yönetmenliğinde izleyicilere sunulacak. Yahya Kemal Beyatlı, Orhan Veli, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Can Yücel, Nâzım Hikmet, Turgut Uyar, Edip Cansever, Cemal Süreya, Melih Cevdet Anday gibi kalemlerin İstanbul’a dair en güzel şiirlerini usta oyuncular Tilbe Saranve Hakan Gerçek seslendirecek. Şiirlere, Sema Subaşı akordeonu, Turgut Aktaş da klarneti ile eşlik edecek. 2012 yılında kaybettiğimiz duayen oyuncu Cüneyt Türel’in anısına sahnelenecek ‘Aşk ve Hüzündür İstanbul’ başlıklı dinleti, 11 Aralık, Pazartesi akşamı saat 20.30’da İş Sanat’ta.

    Meraklı miniklerle mucitlerin maceralı dünyasına yolculuk

    İş Sanat’ın geçtiğimiz yıl kapalı gişe oynayan ve çok sevilen çocuk oyunu Fantastik Hikâyeler Makinesi Aralık ayında bir kere daha sahnede. Can Yılmaz’ın yazdığı Serdar Biliş’in yönettiği oyunun eğlenceli müziklerini Çiğdem Erken, koreografisini Tuğçe Tuna hazırladı. Çocukları uçağın mucidi Wright Kardeşler’den Hezârfen Ahmet Çelebi’ye, sinemanın mucidi Lumiere kardeşlerden taş devrine uzanan geniş bir zaman diliminde benzersiz bir yolculuğa çıkaran oyunun meraklı kahramanı Ömer’e yetenekli genç oyuncu Ata Berk Mutlu hayat veriyor.

    Ömer, büyükbabasının hediyesi ile zamanda yolculuğa çıkıyor ve tarihteki birtakım buluşlara hem tanıklık hem de müdahale ediyor. Renkli kostümlerini Tomris Kuzu’nun, ışık ve sahne tasarımını Cem Yılmazer’in yaptığı oyunda sevilen oyuncular Tuba Ünsalİbrahim Selim, Sercan Badur, Yeliz Kuvancı ve Hayal Köseoğlu canlandırmalarıyla kahkaha dolu anlar yaşatıyor. İş Sanat, meraklı minikleri 17 Aralık, Pazar günü saat 15.00’da mucitlerin maceralarla dolu dünyasına bekliyor.

    Siyah beyaz tuşların ‘Parlayan Yıldızları’

    Millî Reasürans’ta Parlayan Yıldızlar serisinin aralık ayındaki konukları genç piyanistler Tarık Kaan Alkan ve Emir İlgen oluyor.

    2006 doğumlu Tarık Kaan Alkan, Royal Schools of Music (İngiliz Kraliyet Müzik Okulu) piyano sınavlarında başarı göstererek takdir belgesi aldı ve Royal Academy teori sınavını da geçerek lise sınavlarına giriş hakkı kazandı. 2015 yılında Çek Cumhuriyeti’ndeki Virtuosi Per Musica Di Pianoforte yarışmasında ülkemizi temsil eden tek Türk olarak finale katılan Alkan, 2017 yılında Avusturya’daki Mozerteum Üniversitesi’nde Prof. Markus Becker’in ustalık sınıfına katıldı ve Stiftung Mozarteum’da konser verdi.

    2003 doğumlu Emir İlgen ise piyano eğitimine İzmir Dokuz Eylül Devlet Konservatuvarı’nda başladı. 2013 yılında Clara Schumann Müzik Okulu Uluslararası Piyano Yarışması’nda Assoluto Birincilik Ödülü’nü kazandı. 2017 Yamaha Avrupa Bursu ödülünü kazanan İlgen, eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda sürdürüyor.

    Alkan ve İlgen’in özel hazırladıkları repertuvar ile dinleyicilerine enstrüman hakimiyetlerini sergileyecekleri konser 18 Aralık, Pazartesi akşamı gerçekleşecek.

    Aşk şarkılarının tutkulu sesi Buika

    Tutkuyla seslendirdiği aşk şarkılarıyla ülkemizde geniş bir hayran kitlesine sahip olan Latin Grammy ödüllü İspanyol şarkıcı Buika, “Para mi” albümünün dünya turnesi kapsamında 21 Aralık, Perşembe akşamı bir kez daha İş Sanat sahnesinde olacak. New York Times’ın “Buğulu, katmanlı ve hükmeden bir sesi var, Nina Simone gibi ama daha esnek ve virtüöz” şeklinde övgüyle söz ettiği Buika, 2000 yılında yayınladığı ilk albümünden bu yana eleştirmenlerde ve dinleyicilerde hayranlık uyandırıyor. Sanatçı, Ekvator Ginesi’ne uzanan etnik geçmişi ve Mayorka’da geçen çocukluğunun da etkisiyle Flamenko, caz, blues, soul, reggae, funk, rumba, R&B, gospel, copla gibi farklı müzik türlerini muazzam bir armoni ile harmanlayarak dünya müziğine yeni bir soluk getiriyor. ABD’nin bağımsız haber radyosu National Public Radio (NPR) tarafından “Dünyanın 50 En Büyük Sesi” nden biri olarak seçilen Buika, 2009 tarihli albümü “El Ultimo Trago” ve 2013 tarihli albümü “La Noche Mas Larga” ile iki Latin Grammy Ödülü kazandı. Kariyeri boyunca Montreux Caz Festivali, Barcelona Caz Festivali, Kopenhag Caz Festivali gibi birçok festivalde şarkı söyleyen İspanyol diva, Anoushka Shankar, Chick Corea, Seal, Nelly Furtado, Chucho Valdés gibi önemli isimlerle de müzikal işbirliklerine imza attı. Buika, sıra dışı sahne performanslarıyla Amerika’dan Fransa’ya, Portekiz’den İran’a uzanan geniş bir coğrafyada hayranlarını büyülemeye devam ediyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.