DOLAR 32,5998
EURO 34,7998
ALTIN 2495,635
BIST 9479,8
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. M. Emin Arat görevine başladı

    İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. M. Emin Arat görevine başladı
    03.10.2018
    A+
    A-

    Prof. Dr. M. Emin Arat, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 13’üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2’nci, 3’üncü ve 7’nci maddeleri gereğince üniversitemize rektör olarak atandı.

    2014 yılından itibaren Marmara Üniversitesi’nde rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. M. Emin Arat, 2 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazete kararı ile rektör olarak atandı.

    Prof. Dr. M. Emin ARAT, 2018-2019 akademik yılı başlangıcı ile İstanbul Ayvansaray Üniversitesinde rektörlük görevine başladı.

    Prof. Dr. M. Emin Arat;

    M. Emin Arat 1953 yılında İstanbul’da doğdu. Orta öğrenimini Saint Benoit Fransız Lisesi ve Vefa Lisesinde tamamladı. 1978 yılında İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezun olan Emin Arat, aynı yıl Muhasebe Kürsüsüne asistan olarak atandı.

    Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde 1986 yılında “Holdinglerde Konsolide Finansal Tablolar Analizi‘’ adlı tezi ile “işletme doktoru” unvanını alan Emin Arat, 1995 yılında doçent, 2005 yılında ise profesör oldu.

    1990-2010 yılları arasında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde fakülte kurulu ve fakülte yönetim kurulu üyelikleri ile dekan yardımcılığı görevlerini yürüttü.

    Ayrıca Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde, Sigortacılık Anabilim Dalı başkanı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı.

    2010-2013 yılları arasında Marmara Üniversitesinde rektör yardımcısı olarak görev yapan Emin Arat, 2014-2018 yılları arasında ise rektörlük görevini yürüttü.

    Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme ve Fransızca Kamu Yönetimi bölümlerinde lisans düzeyinde Muhasebe ve Finansal Analiz derslerinin yanı sıra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü ve Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans ve doktora dersleri verdi.

    Finansal analiz ve muhasebe örgütlenmesi konularında yayınlanmış çok sayıda kitabı ve makalesi bulunan Emin Arat, İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası üyeliği ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliğinin yanı sıra çeşitli meslekî dernek ve vakıflara üyedir.

    Fransızca ve İngilizce bilen Emin Arat evli ve iki çocuk babasıdır.

    Halen İstanbul Ayvansaray Üniversitesi rektörlüğü görevini yürütmektedir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.