DOLAR 32,5857
EURO 34,8072
ALTIN 2513,427
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İyilik İçin Sanat Derneği, SICPA Türkiye ev sahipliğinde İstanbul Arkeoloji Müzesinde buluştu

    İyilik İçin Sanat Derneği, SICPA Türkiye ev sahipliğinde İstanbul Arkeoloji Müzesinde buluştu
    17.04.2019
    A+
    A-

    Müze kültürü bilincini toplumun her kesimine yaymak,  yerli ve yabancı daha çok ziyaretçinin müzelerle buluşmasını sağlamak amacıyla etkinliğin ev sahipliğini üstlenen SICPA Türkiye ve Müze Kart, İyilik İçin Sanat Derneği üyeleriyle birlikte Dünya Sanat Günü’nde İstanbul Arkeoloji Müzesi’ni gezdi.

    İstanbul Arkeoloji Müzesi’ndeki etkinlik, 15 Nisan 2019 Pazartesi günü, Anadolu Kültür Tarihçisi ve Türkolog Ali Canip Olgunlu’nun rehberliğinde gerçekleştirildi. Etkinliğe, SICPA Türkiye yöneticileri, İyilik İçin Sanat Derneği üyelerinin yanı sıra Selda Tahincioğlu Özkök, Yonca Ebuzziya, Begüm Özer, Dicle İpek Öztaşkın, Aslı Hatemi, Ahu Orakçıoğlu, Özlem Süer, Müge Tezman Sırmabıyık, Jülide Önengiç, Neslihan Kozanoğlu gibi iş, sanat ve cemiyet hayatının önemli isimleri katıldı.

    SICPA Türkiye CEO’su Aykut Ferah, Dünya Sanat Günü kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe ilişkin, “Ülkemizin kültürel varlıklarını, eşsiz tarihini sanattan bağımsız göremeyiz. Geçmişten bugüne toplumumuzun sahip olduğu maddi ve manevi birikimler kültürümüzü oluşturuyor. SICPA Türkiye olarak tarihe ve sanata katma değer sağlayan tüm projelerde yer almaktan ve sanata gönül vermiş insanları bu özel günde İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

    Başarılı Öğrencilere Ücretsiz Müze Kart

    İyilik İçin Sanat Derneği’nin, Türk sanatının gelişmesi ve maddi olanakları kısıtlı gençlere eğitim katkısı sağlamak amacıyla başarılı projelere imza attığını kaydeden Aykut Ferah, “Derneğin, Anadolu’dan İzlenimler Projesi bizim de ilgimizi çekti. Proje kapsamında Anadolu’nun çeşitli şehirlerindeki güzel sanatlar fakültelerinde eğitimlerini sürdüren, maddi olanakları kısıtlı, başarılı öğrencilere önemli katkılar sağlanıyor. Biz de, projede yer alan başarılı gençlere ücretsiz olarak Müze Kart hediye ediyoruz. Gençlerimiz, ülkemizin gözbebeği müzelerimizi diledikleri gibi gezebilecekler.” diye konuştu.

    Daha Fazla Öğrenciye Ulaşmak İstiyoruz

    İyilik İçin Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt da, Dünya Sanat Günü ve güzel bir tesadüfle denk gelen derneğin 4. kuruluş yıldönümünü bir arada kutlamaya vesile olan etkinliğe ev sahipliği yapan SICPA Türkiye’ye teşekkür etti.

    Selin Bozkurt, “Anadolu’dan İzlenimler” projesi ile Anadolu’daki üniversitelerin güzel sanatlar fakültelerinde öğrenim gören genç sanatçı adaylarına İstanbul Bienali ve Contemporary İstanbul gibi en önemli sanat etkinliklerini gezme, İstanbul’u ve İstanbul’daki kültür, sanat ortamına ilişkin fikir edinme, sanat galerileriyle tanışma, sanatçılar ve sanatseverlerle sohbet etme imkânı sağladıklarını belirtti.

    Bu projeyi benzerlerinden ayrıştıran en önemli özellik olarak Anadolu’nun tüm illerindeki üniversitelere ulaşılmasını gösteren Selin Bozkurt, “Türkiye’nin her yıl 12 farklı şehrinde güzel sanatlar fakültelerinde okuyan başarılı öğrencilerimizi, yılın en önemli sanat haftasında İstanbul’da ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllar içinde daha fazla öğrenciye ulaşmak istiyoruz. Ziyarete katılan öğrencilerimizin üretecekleri eserleri de heyecanla bekliyoruz. Bu eserler projemizin ismi olan Anadolu’dan İzlenimler adlı sergide toplanarak taçlandırılacak ve geniş kitlelere duyurulacak” diye konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.