DOLAR 32,3239
EURO 35,0748
ALTIN 2282,594
BIST 9007,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    İzmir Girişimcilik Ekosistemi ScaleUp Summit İzmir’de buluştu

    İzmir Girişimcilik Ekosistemi ScaleUp Summit İzmir’de buluştu
    02.12.2019
    A+
    A-

    Türkiyedeki girişimcilik odaklı en köklü kurumlardan biri olan Endeavor Türkiyenin Akbank ana sponsorluğunda düzenlediği, girişimciler, yatırımcılar ve iş dünyası liderlerini buluşturan ScaleUp Summit İzmir’de gerçekleştirildi. Endeavor ve Akbank ortaklığında İzmir’de her sene düzenlenen etkinlik, başarılı girişimcilerin deneyimlerini paylaştığı geleneksel bir buluşma haline geldi.

    Dünyada “Etkin Girişimcilik” hareketinin öncüsü olan Endeavor, pazarda müşteri bulmuş ürün ve hizmetleri olan ve hızlı büyüme yakalamış girişimlerin uluslararası mentör ve pazarlara erişmesine aracılık ediyor. Bu kapsamda farklı etkinlik ve projeler yürüten Endeavor’ın İzmir’deki girişimcilere ve girişimcilik ekosistemine ilgi duyan iş dünyası temsilcilerine yönelik düzenlediği ScaleUp Summit İzmir, Akbank ana sponsorluğu ve EGIAD Melekleri, Pegasus Havayolları ve Biletino desteğiyle Withco Coworking’de gerçekleştirildi.

    Zirveye tırmananlar İzmirlilere ilham verdi

    İzmir’de gerçekleştirilen ScaleUp Summit etkinliğinde, başarıya ulaşmış ScaleUp şirketler girişimcilik yolunda karşılaştıkları engelleri ve yollarını aydınlatan büyük kararlarını nasıl aldıklarını, yenilikçi ve büyümeye odaklanan girişimcilerle paylaştı.

    Girişimcilere ilham kaynağı olan ScaleUp Summit İzmir etkinliğiyle girişim dünyasının fikir önderleri, girişimcilere yeni bakış açıları sundu. Etkinlik, büyüme potansiyeli olan İzmirli girişimcileri Endeavor havuzuna katılmaları konusunda da yüreklendirdi.

    Etkinlik, yerel ekosistemi geliştirme vizyonuyla düzenleniyor ve İzmir’den etkin girişimciler ve rol modeller çıkmasına aracılık etmeyi amaçlıyor. 30’dan fazla ülkede faaliyet gösteren Endeavor’ın ağında bulunan girişimci ve mentörler, büyüme aşamasında dikkat edilmesi gerekenleri aktararak hedeflere erişimi hızlandırmayı hedefliyor.

    Zirveye tırmananlardan iham verici konuşmalar

    Zirve, Endeavor Genel Sekreter YardımcısıMelisa Fakabasmaz Özerdim, EGİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alp Avni Yelkenbiçer, Akbank Perakende Bankacılık KOBİ Ürün Müdürü Gökalp Yanıkçı ve WithCo Kurucu Ortağı Övünç Emre’nin açılış konuşmalarıyla başladı. Endeavor’dan Melisa Fakabasmaz Özerdim, “Endeavor olarak 2016 yılından beri İzmir’de farklı çalışmalar yürütüyoruz. 2020 yılında İzmir’deki odağımızı derinleştirerek daha çok girişimciye ulaşmayı ve İzmir’in girişimcilik potansiyelini ortaya çıkaracak her türlü projeyi desteklemeyi hedefliyoruz.” dedi.24 Saatte İş’in kurucusu Mert Yıldız ve yeni nesil dijital etkinlik rezervasyon platformu Biletino’nun kurucusu Cem Birol da girişimcilik yolunda edindikleri deneyimleri ScaleUp Summit İzmir’de paylaştı.

    Gökalp Yanıkçı ise yaptığı konuşmada; “Geleceğin Türkiye’sini yaratmak bankacılığın çok daha ötesinde bir sorumluluk. Akbank olarak ekonomik büyümeyi desteklemenin yanı sıra, toplumumuzun girişimcilik bilinci ve enerjisinin desteklenmesini öncelikli sorumluluklarımız olarak sahipleniyoruz. ScaleUp Summit etkinliğini de bu sorumlulukla 2016’dan bu yana İzmir’de Endeavor ile birlikte düzenliyoruz. Amacımız İzmir’de de etkin girişimcilere ulaşarak, onları destekleyip rol model yaratmak ve bölge bazlı girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkıda bulunmak. Önümüzdeki sene de çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürmeyi hedefliyoruz.” dedi.

    Tarım sektöründe zirveye tırmananlar

    İzmir’de gerçekleşen ScaleUp Summit etkinliğinde tarım piyasasının hızla büyüyen markası TARFİN’in CEO’su ve Endeavor Girişimcisi Mehmet Memecan, Urla Dijital Tarım’ın ortağı Okan Alper ile tarımda inovasyonla ilgili deneyimlerini İzmirlilerle paylaştı.

    İzmir merkezli başarılı firmalar rol model oluyor

    EGİAD Melek Yatırım ağı İcra Kurulu Üyesi ve Melek Yatırımcı Levent Kuşgöz ve İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, Endevor İletişim Direktörü Alev Ertem’in moderatörlüğündeki panelde neden melek yatırımcı olduklarını ve yatırım sürecinde dikkat edilmesi gereken konuları paylaşarakİzmir’den çıkacak yeni başarılar için girişimcilere fikir verdiler. Panelde, ekosistemde girişimciler kadar etkin ve konu uzmanı yatırımcıların da olmasının gelişim için kritik olduğu vurgulandı.

    Melek yatırımcı bulmak için ipuçları paylaşılıyor

    Zirve, dünyanın en büyük melek yatırımcı ağı Keiretsu Forum’un Türkiye Girişimci İlişkileri Direktörü Emir Uzunoğlu’nun “Yatırımcı sunumu hazırlama” konuşmasının ardından gerçekleştirilen networking seansı ile sona erdi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.