DOLAR 32,3361
EURO 35,1806
ALTIN 2244,869
BIST 8718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Japon MOL ve Türk Karpowership’ten Sıvı Doğal Gaz ile Enerji Üretmek üzere iş birliği

    Japon MOL ve Türk Karpowership’ten Sıvı Doğal Gaz ile Enerji Üretmek üzere iş birliği
    01.04.2019
    A+
    A-

    Dünyanın en büyük yüzer enerji santrali şirketi Karpowership ve Asya’daki en büyük FSRU operatörü Japon şirketi MOL arasında satış ve yatırım alanlarında iş birliği gerçekleşiyor.

    Merkezi Japonya’nın Tokyo kentinde bulunan Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL) ile Türk şirketi Karpower International B.V.’nin (Karpowership), “KARMOL” markası altında dünyanın en güvenilir ve tercih edilir LNG-to-Powership (Sıvı Doğal Gaz ile Enerji Üretme) çözümü sağlayıcısı olmak üzere iş birliği yapma konusunda anlaşma sağladı. Taraflar, tüm dünyada belirlenen pazarlarda ortak yatırım yapmayı ve çözümü birlikte pazarlamayı hedefliyor.

    Bu yeni birlikteliğin en önemli gündemi, çevre konusunda duyulan endişeleri ortadan kaldırmak için elektrik üretiminde yakıt değişikliğinin gerekli olduğu kıyı şebekelerine ve tesislerine güvenilir elektrik sağlanması olacak. Bu doğrultuda, MOL ve Karpowership tarafından yapılan iş birliği sayesinde “Sıvı Doğal Gaz ile Enerji Üretme” projesi, sıvı doğal gazı bir yüzer depolama ve regazifikasyon ünitesi aracılığıyla; sıvıdan gaz haline getirip; bu doğal gazı alarak Powership® üzerinden enerji üretecek. KARMOL iş birliği “Sıvı Doğal Gaz ile Enerji Üretme” konusunda müşteriler için anında tasarruf yaratmak ve enerji talebini karşılamak üzere; inşa maliyeti açısından oldukça rekabetçi, ekonomik ve hızlı çözüm sağlayabilecek.

    Bu yeni firma, sera gazı emisyonlarını önemli ölçüde azaltmak üzere yüksek emisyonlu yakıtlar yerine; sıvı doğal gaz kullanımını ön plana çıkaracak. MOL’un sıvı doğal gaz taşıma, depolama ve gaz haline dönüştürme bilgisi ve deneyimi ile Karpowership’in Powership® işindeki deneyim, uzmanlık ve başarılarının oluşturacağı sinerjinin, her iki şirketin operasyonlarındaki geçmiş performanslarını ve mükemmeliyetini bir araya getirmesi bekleniyor.

    İş birliği anlaşmasıyla; MOL ve Karpowership, maliyet açısından rekabetçi ve sağlam “Sıvı Doğal Gaz ile Enerji Üretme” çözümünü, seçili pazarlara sunmak üzere birlikte tanıtacak. Taraflar, önümüzdeki yıllarda birçok projeyi hızlıca hayata geçirmeyi hedefliyor. MOL ve Karpowership mevcut bir sıvı doğal gaz taşıyıcıyı; bir yüzer depolama ve regazifikasyon ünitesine (FSRU) dönüştürmeye başladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.