DOLAR 32,5866
EURO 34,8096
ALTIN 2509,901
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Jönlerin stillerine yön veren isim

    Jönlerin stillerine yön veren isim
    27.07.2018
    A+
    A-

    Çağatay Ulusoy, Engin Akyürek, Kaan Urgancıoğlu, Tolga Sarıtaş, Aras Bulut İynemli ve Hazal Kaya gibi bir çok ünlü ismin stil danışmanlığını yapan İlknur Şeref, modaya dair tüyoları MAG okurları ile paylaştı. Netflix’in ilk Türk dizisi projesinde de çalışmalarını devam ettirdiğini belirten ünlü styling, modanın erkek ve kadın olarak tanımlanmadan yaşam tarzı olarak algılanması gerektiğinin altını çiziyor.

    Son dönem dizilerinin özellikle erkek oyuncularının stil danışmanı olarak tanıdığımız İlknur Şeref ile moda dünyasına giriyoruz…

     İktisat bölümü mezunu biri iken kariyer yolculuğunun yönü nasıl moda dünyasına döndü? Nasıl başladı bu serüven?

    Özel hayatımda modaya karşı ilgim her zaman vardı; her markanın mağazasına girip tüm koleksiyonlara bakarım eskiden beri. Geçmiş yılların stilleri de bana her zaman ilham vermiştir. Belki de bu kişisel ilginin sonucunda işim de moda oldu, diyebilirim. Sektörden çok sevdiğim arkadaşlarım da var. Onların da etkisi büyük tabii ki.

     

    Başarılı bir stil danışmanının olmazsa olmazları nelerdir?

    Öncelikle iyi bir gözü olmalı ve tabii ki estetik algısı yüksek olmalı. Bolca  araştırma yapmalı, trendleri, filmleri ve gündemde olan her şeyi takip etmeli. Ama en önemli ve kesinlikle olması gereken özellik sabır. 

    Bildiğimiz kadarıyla son dönemin jönlerinin çoğunun stil danışmanlığını sen yapıyorsun… Erkek modasıyla daha çok ilgilendiğin çıkarımını yapabilir miyiz buradan?

    Evet.. Fakat tabii ki modaya dair her şeyin yakın takibindeyim. Sadece erkek ve kadın modası olarak kısıtlamamak gerekir, artık “yaşam tarzı” diye bir durum var. Gittiğiniz mekanlar, yediğiniz yemekler, yaptığınız tatil, her şey bunu etkiliyor. Hayatımı bunlar uzerine kurmuyorum tabii ki ama benim hayatıma yakın ve beni mutlu edecek ne varsa alıyorum modadan.

    Kadınların stili her zaman çok daha detaylı olabilir ve bu stil karaktere göre bile şekillenebilir… Peki erkeğin tarzının belirleyicileri neler oluyor sence?

     Kesinlikle aksesuar; saati, kolyesi, yüzüğü, çantası ve en önemlisi de giydiği ayakkabı…

    Erkeklerde de birbirleriyle stil rekabeti var mı?

    Bence asla yok. En azından benim etrafımda ve profesyonel hayatımda çalıştığım kimsede böyle bir durum söz konusu değil.

    Genelde erkekler alışveriş yapmayı da pek sevmez ve çabuk sıkılırlar. Böyle anları nasıl yönetiyorsun?

    Hızlı alışveriş yaparım. Kendim için de aynı şey geçerli. O yüzden bugüne kadar hiç kimseyle problem yaşamadım.

    Şu an kimlere stil danışmanlığı yapıyorsun?

    Proje bazlı değişiyor bu tabii ki ama Çağatay Ulusoy, Engin Akyürek, Kaan Urgancıoğlu, Tolga Sarıtaş, Aras Bulut İynemli ve Hazal Kaya şu an çalıştığım isimler.

    Tuvana Büyükçınar ile yollarınız nasıl kesişti? Beraber bir koleksiyon hazırlamaya nasıl karar verdiniz?

    Tuvana bana yaklaşık 2 yıldır “birlikte bir şey yapalım” diyordu. Kendisi zaten çok sevdiğim, ailece görüştüğümüz çok eski bir arkadaşım. Beni heycanlandıran da cesaretlendiren de Tuvana oldu.

     

    Kendi tarzını nasıl tanımlarsın?

    Eklektik… Yeni çıkan her şeyin gözü kapalı şekilde peşine düşenlerden değilim. Vücuduma yakışanı ve kendi tarzıma uygun olan parçaları seçerim. Karıştırmayı da çok severim; vintage bir ceketle modern bir pantolon gibi…

    Yakın dönem proje ve hedeflerinden bahseder misin son olarak?

    Şu an Netflix’in ilk Türk dizisi projesini yapıyorum. Arada reklamlar ve dergi çekimleri de devam ediyor. Ve tabii ki yaz geldi, tatil programları başladı.

    Çok uzun vadeli hedefler koymuyorum kendime; bugün elimde ne iş varsa en iyisini yapmaya odaklanıyorum. Hayaller elbette çok büyük, çok da çalışıyoruz bakalım, umarım hayallerimiz gerçekleşir.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.