DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kaan Pehlivan: Proje sahipleri sorumluluk bilinciyle çalışmalı

    Kaan Pehlivan: Proje sahipleri sorumluluk bilinciyle çalışmalı
    11.04.2017
    A+
    A-

    Ekonomik gelişmeye paralel olarak bütün dünyada şehirleşme hızla artıyor. Türkiye’de de nüfusu milyonu aşan şehirlerimizin sayısı artarken özellikle nüfusun yoğunlaştığı yerlerde daha az ortak alan kalıyor. Bu konuda önemli bir adım geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlığın üzerinde çalıştığı yeni yönetmelik, bodrum katlarının bina ihtiyacının iki katına kadar yapılacak otopark alanının, inşaat hakkından sayılmayarak emsal harici tutulmasını öngörüyor. Bu yönetmeliğin trafiğe ve kamusal alanlara büyük rahatlama getireceğini belirten Nazenin Grup Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Pehlivan, yasal düzenleme ve zorunluluklar dışında da inşaat firmalarının, mimarların sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri gerektiğini söyledi.
    “Bazı detaylar sadece ruhsat alabilmek için yapılmamalı”
    İnşaat sektöründe ve şehircilikte bir çok standardın dünya trendlerine uygun olarak düzenlediğini belirten Kaan Pehlivan şunları söyledi; “İnşaat sektörüne hizmet edenlerin sadece yasal zorunlulukların çizgisinde faaliyet göstermesi bence yeterli değil. Çünkü şehirler, sokaklar hepimizin ve bizler, ailelerimiz, sevdiklerimiz aynı şehri paylaşıp aynı sokaklarda yürüyoruz. Binaların dış görünümü kadar şehrin işleyişine, dokusuna ne kattığımız da önemli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın gündeme getirdiği yeni otopark düzenleme konusunu sonuna kadar destekliyoruz. Araçları sokaklardan çektiğimiz zaman bir çok sorunu daha kolay ve hızlı çözebiliriz. Bu düzenleme hayata geçmese bile yeni bina yapacakların sorumluluk bilinciyle daha fazla otopark alanları yapmaları gerekiyor. Bu bilinç; daha fazla yeşil alan, özellikle engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak detayların eklenmesi gibi bir çok konularda da olmalı. Ruhsatı alıncaya kadar göstermelik yada ‘ne eksik ne fazla’ zorunlulukların yerine getirilmesi toplumsal vicdan için yeterli değil. Binaları tasarlayanların, inşa edenlerin sadece devlete karşı sorumlu olmadıklarını; tüm halka, medeniyete ve tarihe karşı sorumlu olduklarını düşünüyorum.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.