DOLAR 32,3296
EURO 35,0452
ALTIN 2280,822
BIST 8995,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Karantina günlerinde bahçe dekorasyonuna ilgi arttı

    Karantina günlerinde bahçe dekorasyonuna ilgi arttı
    13.05.2020
    A+
    A-

    Koronavirüs salgını nedeniyle evde kaldığımız bugünlerde bahçe, teras ve balkonlar gibi dış mekanlara olan ilgi gittikçe artıyor. Karantina günlerinde daha çok vakit geçirilen bu alanları yeniden tasarlamanın tam zamanı olduğunu ifade eden L’unica Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Ali Samantır, bahçe mobilyasına yönelik talepte artış yaşandığını belirtti. Özellikle rahatlığın ön planda tutulduğu oturma gruplarına, fonksiyonel yemek masalarına, salıncaklara, sallanan sandalyelere, daybedlere, dekoratif saksılara, aydınlatmalara ve hem şömine hem de barbekü olma özelliğine sahip ürünlere ilgi gösterildiğini söyleyen Samantır, açık hava ile buluşma noktamız haline gelen bahçe, balkon ve teraslarda vakit geçirmenin hem beden hem de ruh sağlığına iyi geldiğini vurguladı. Samantır, bu dönemde bahçe, balkon ve teraslarını yenilemek isteyenler için mobilya seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları ve küçük alanları kullanışlı bir hale dönüştürmenin ipuçlarını paylaştı.

     

    Bahçe mobilyası seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar

    Bahçe mobilyası seçerken dikkat edilmesi gereken pek çok faktör bulunduğunu ifade eden Samantır, bunların başında ise bahçe mobilyalarının kısa sürede deformasyona uğramaması, uzun yıllar boyunca formunu ve fonksiyonelliğini kaybetmeden kullanılabilmesi gibi özellikler geldiğini belirtti. Bahçe keyfinin uzun yıllar bozulmadan devam etmesi için konfor, dayanıklılık ve estetik görünümü bir arada sunan ürünleri tercih etmenin faydalı olacağını söyleyen Samantır, ‘‘Mobilyayı oluşturan bütün materyallerin dayanıklı ve kaliteli hammaddelerden üretilmiş olması şart. Aksi takdirde kısa sürede paslanan, rengini ve formunu kaybeden bahçe mobilyaları hem harcanan paranın hem de bahçeyi dekore etmek için geçen zamanın çöpe gitmesi anlamına geliyor. Teak ağacı, sentetik rattan ve alüminyum malzemeler ise uzun yıllar açık hava keyfine sorunsuz bir şekilde eşlik edebildikleri için bahçe ürünlerinde sıklıkla tercih ediliyor. Bu malzemeler özellikleri bakımından kendi içlerinde farklı tercih edilme nedenlerine sahip. Elbette malzeme ne kadar dayanıklı olursa olsun profesyonel işçilik ile harmanlanması şart“ dedi.

    Küçük alanları etkili ve kullanışlı bir hale dönüştürün

    Mekanlarda ferahlık algısı oluşturmak için işlevsel mobilyalar, yalın tasarımlar ve düz renkler ile oluşturulan kombinleri tercih etmek gerekiyor. Küçük alanları etkili ve kullanışlı bir hale dönüştürmenin büyük alanlara göre daha zor olduğunu söyleyen Samantır, dar bir alana birçok mobilyayı sıkıştırmak yerine esnek tasarımları sayesinde istenilen her an yapboz gibi çözülebilen modüler mobilyaların küçük alanlar için kurtarıcı olduğunu belirtti. Samantır, özellikle küçük bahçe, balkon ve terasların konforunu artırmak için tekli salıncaklar, sallanan koltuklar, daybedler ve uzanma koltukları gibi keyif ürünlerinin tercih edilebileceğini de vurguladı.

    Dekoratif aydınlatma ürünleriyle küçük ama güçlü bir dokunuş…

    Doğru aydınlatma ile açık hava mekanlarına küçük ama bir o kadar da güçlü bir dokunuş katmanın mümkün olduğunu belirten Samatır, “Dekoratif aydınlatma ürünleri sayesinde hem gündüz hem de gece şık bir ortam oluşturmak mümkün. Loş bir ışıkla bahçenizi aydınlatabileceğiniz gibi fener ya da renkli ampuller kullanarak da bahçenize canlılık katabilirsiniz. Çok parlak ve fazla ışık yayan aydınlatma ürünlerinin yerine, göz yormayan ve yeteri kadar aydınlığa sahip ürünleri tercih edebilirsiniz. Eğer yeteri kadar büyük bir alanınız var ise ister şömine isterseniz de barbekü olarak kullanabileceğiniz özel tasarımlı fonksiyonel ürünler de bulundurabilirsiniz. Böylelikle hem serin günlerde ısınır hem de görünüm olarak harika bir sonuç elde edebilirsiniz“ şeklinde konuştu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.