DOLAR 32,5618
EURO 34,737
ALTIN 2493,688
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Karmaşadan uzak, ışıktan ilham alan seçimleriyle; MetroLife

    Karmaşadan uzak, ışıktan ilham alan seçimleriyle; MetroLife
    10.04.2019
    A+
    A-

    Sancaktepe’nin merkezi noktasında konumlanan Metrolife, örnek dairesiyle büyülü dünyasına çağırıyor. Karmaşadan uzak, ışıktan, müzikten ve ritimden ilham alan, özenli seçimlerle ayrışan örnek daire lüksün tanımını değiştiriyor.

    Sancaktepe’nin yenilikçi projesi Metrolife’ın her detayı özenle oluşturulan örnek dairesi farklı malzeme seçenekleriyle dikkat çekiyor.

    Açık soft tonların rahatlatıcı ruhuna bürünen örnek dairede zeminde kullanılan doğal taş görünümlü seramik seçimi ve banyo dolapları kapaklardaki açık renk lake tonları ile modern bir tarz oluşturulmuştur. Evde yakalanan sofistike tonlar mutfağa taşınarak daha beyaz bir renk seçeneği ile yakalanan minimalist çizgi, zemindeki doğal dokuyla bütünlük sağlamıştır.

    Tüm seçimlerde nitelik, renk ve formu ile dikkat çekici tasarımsal öğelerle kombinasyon yapılarak dairenin tüm algısında trendlerden bağımsız evin tarzına özel karmaşadan uzak lüks ürünlere yer verilmiştir. Yaratılan özenli seçimlerle lüksün en ferah – fresh ruhu yakalanmıştır.

    Bireylerin kendini özel hissetmeleri ve tüm ihtiyaçlarını evde karşılayabilmeleri için sağlanmaya çalışılan şıklık en yalın ve dingin formuyla karşımıza çıkmaktadır.

    Tümünde benzer açık renkler evi sararken tonlarda farklılıklara gidilerek desen uyumu ve bütünlüğü gözetilmiştir. Aydınlatmalar evin genel ruhunu ve enerjisini öne çıkarttığı için tavandan aydınlatmalar dışında özel ayarlı rahatsız etmeyecek ama eve aydınlık katacak ray spotlar ve duvardan aplikler de eklenmiştir.

    Detaylarla bütünleşen incelikli seçimler

    Salonda yalın, pastel gümüş mavi tonların kullanıldığı duvar rengi ile TV arkasında Antik House seramik duvar kaplamaları ile modern çizgilerin yorumlarını içerir tasarım tercih edilmiştir. Zeminde kullanılan doğal mermer görünümlü seramik üzerine şeffaf cam metal ayaklı geniş bir sehpa önerilmiştir.

    Salondaki diğer şık, baskın ve bir o kadarda fonksiyonel geniş özel üretim sedir L kanepe dikkat çekmektedir. Gerçek deri minder dikim detayı ile oturma grubuna ayrı bir estetik katılmıştır. Salon ile mutfak arasında gerektiğinde 8 kişinin kullanabileceği füme cam yemek masası dizayn edilmiştir.

    Salonda aydınlatma armatür seçeneklerinin tavan rengi ile aynı kullanılan ray spotlu teknik aydınlatmanın daha yalın kalması ve duvardan çıkan özel üretim apliğin, huzurlu bir ortamın yaratılıp ışığın noktasal dağılımında etkin rol üstlenmiştir.

    Açık mutfak – salon ilişkisi 8 kişilik yemek masası ile mekansal ayrım oluştururken yaşam alanının daha geniş ve fonksiyonel algılanmasında etkili olmuştur. Mutfak dolaplarında cam etkisi yaratmak için parlak beyaz seçilmiştir.

    Yatak odasına giriş ile beraber evdeki açık renklerin oluşturduğu soft havadan uzaklaşılarak antrasit-siyah-ağaç kabuk rengi tonların hakim olduğu rahat ve fonksiyonel bir kullanım alanı oluşturulmuştur. Giysi bölümü dolap kapakları iç mekanı geniş görebileceğimiz nitelikte şeffaf cam kapaklı olarak tasarlanmıştır.

    Yatak başında kullanılan özel baskı duvar kağıdı, özel olarak bastırılarak ağaç kütüğünün yaydığı oksijeni soluyacağımızdaki huzuru yakalamak için tercih edilmiştir. Komodinler açık raflı olarak düşünülürken üzerine konan şeffaf özel üretim cam kutular fonksiyonel kullanıma uygun olarak önerilmiştir.

    12 yaşındaki erkek çocuklarının dünyaları gözetilerek tasarlanan çocuk odası, çalışma-dinlenme-uyuma-kitap okuma ve oyun oynama fonksiyonlarını karşılayabileceği alanlardan oluşturulmuştur. Ham ağaç ve sarı renkte kaplamalar tercih edilirken, yatak başında kara tahta ile ışıklı dünya baskılı pleksi özel imalat aydınlatma ile mekan içinde enerjik bir etki oluşturması hedeflenmiştir. Seçilen aksesuarlar daha çok uzay temalı olup çocukların hayal dünyalarına çağrışımda bulunmak hedeflenmiştir.

    5 yaşındaki bir kız çocuğunun dünyasından hareketle tasarlanan oda ağaç kütüğünü duvar dekorasyonu ve raflı çözüm olarak düşünülmüş bu sayede çalışma-oyun ve giyinme alanları net olarak birbirinden ayrılmıştır. Odanın ve projenin genel konsepti duvar kağıdı olarak da mekanın bütününe yansıtılarak, orman içerisinde oksijeni bol ve kuş seslerinin hissedildiği ruhu yaymak için seçilmiştir. Tavanda ise asimetrik olarak asılmış kuş kafesi görselliğinde beyaz organik formda olan özel imalat bir aydınlatma kullanılmıştır.

    Metrolife projesi hakkında,

    Metrolife geniş teraslı ve bahçeli evleri, sağlık ve sporla iç içe bir yaşam sunan bisiklet parkuru, yürüyüş yolları, rengarenk park alanı, her türlü ihtiyacın karşılanabileceği 11.000 m2’lik çarşı alanı ve meydanıyla dikkat çekiyor. Tamamı balkonlu daireler açık hava keyfini evlere taşıyor. Proje bu özellikleriyle yüksek kaliteli hayat tarzını arayanlara hitap ediyor. Komşuluğunda yer alan meydan parkı ve korupark ile yeşille çepeçevre sarılmış Metrolife, hem yeşilin hem de kentli modern yaşamın bir arada olduğu ayrıcalıklı bir yaşam sunuyor. Sağlıklı yaşam sever için spor kompleksiyle hizmet veren projede 2 gökyüzü havuzu, 1 tane de kapalı havuz bulunuyor. Gün ışıkları içinde yüzerek güne keyifli bir başlangıç yapabilir suda gökyüzünü izleyerek kendinizi şımartabilirsiniz. Sinpaş’ın cazibe merkezi haline getirdiği merkezlerden biri olan Sancaktepe, İstanbul’un en gözde yaşam merkezlerinden biri olmaya da aday… Metrolife’tan Üsküdar’a gitmek yalnızca 27 dakika sürerken, Zincirlikuyu’ya 45 dakikada ulaşım sağlanıyor. Şehrin hem içinde hem dışında hissedeceğiniz, doğayı ve şehir hayatını birlikte yaşayacağınız Metrolife, yılın her gününü keyifle geçirmeyi vaat ediyor. Birbirinden özel mağaza, kafe ve restoranlar hem alışveriş yapmanız hem de sevdiklerinizle güzel bir gün geçirmeniz için evinizin yanı başında.

    Sinpaş Metrolife Proje Künyesi

    Toplam Arsa Alanı: 19.000 m2

    Konum: Sancaktepe/ İstanbul

    Teslim Tarihi: Aralık 2020

    Konut Sayısı: 554

    Metrekare Aralığı: 59-268

    Konut Tipleri: 1+1, 2+1, 3+1, 4+1

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.