DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kastamonu Entegre, 3. Global Kalite Zirvesi’nde En Başarılı Kalite Çember Çalışmalarını Ödüllendirdi

    Kastamonu Entegre, 3. Global Kalite Zirvesi’nde En Başarılı Kalite Çember Çalışmalarını Ödüllendirdi
    08.10.2018
    A+
    A-

    Ağaç bazlı panel sektörünün öncüsü Kastamonu Entegre, firma olarak düzenlediği Global Kalite Zirvesi’nin üçüncüsünü gerçekleştirdi. Kastamonu Entegre’nin yurt içi ve yurt dışı üretim lokasyonlarındaki çalışanlarından oluşan on iki ekip, en başarılı “Kalite Çemberi” çalışması seçilmek için KEAS 3. Global Kalite Zirvesi’nde jüri karşısına çıktı. Zirvede, Tarsus’tan Zamana Karşı Ekibi birinci, Balıkesir’den  El Ele Ekibi ikinci, Romanya’dan  PB Ekibi üçüncü oldu.

    Kastamonu Entegre, üretimin tüm aşamalarında kalite sisteminin etkin bir şekilde uygulanmasına yönelik çalışmalarına, bünyesinde gönüllü kurulan kalite çemberleri ekiplerinin başarılı projeleriyle hız kazandırıyor. Şirket içi tüm proseslerde problem çözme metodolojisinin temel oluşturduğu, kalite geliştirme sistemlerinin etkin bir şekilde uygulanmasına yönelik çalışmalar, gönüllü ekipler tarafından yürütülüyor. Çalışmalarında İSG ve çevre risklerini ortadan kaldırmaya, ürün kalitesini yükseltmeye, maliyetleri düşürmeye ve verimliliği arttırmaya odaklanan ekipler, çalışmalarını her yıl düzenlenen KEAS Global Kalite Zirvesi’nde ödüle taşıyor. Kastamonu Entegre’nin yurt içi ve yurt dışı üretim lokasyonlarında çalışmalarını tamamlayan ekipler arasından temsilci olarak belirlenen on iki ekibi ağırlayan zirve bu yıl, 04 Ekim Perşembe günü yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız’ın açılış konuşması ile başlayan zirvede, Kastamonu Entegre Kalite ve Kalite Sistemleri Direktörü Bekir Yaraşır’ın ardından misafir konuşmacılar KALDER Genel Sekreteri Senem Güner ve Toyata  İnsan Kaynakları ve İdari işler Genel Müdürü Engin Toker söz aldı.  Zirvede sunum yapan ekipler arasında Tarsus’tan Zamana Karşı, Gebze’den Presçiler ve Woodpecker, Kastamonu’dan Artfloor ve Alınteri, Tataristan’dan Nemo, Romanya’dan PB, Bulgaristan’dan Bizon Ekibi, Samsun’dan Hız Tutkunları, Adana’dan Floorpan, Balıkesir’den El Ele ve A Takımı ekipleri bulundu. Törende Tataristan’dan Nemo Ekibi “En İyi Sunum Yapan Ekip” olarak öne çıkarken, Tarsus’tan Zamana Karşı Ekibi birinci, Balıkesir’den  El Ele Ekibi ikinci, Romanya’dan  PB Ekibi üçüncü oldu.

     

     

    1. Global Kalite Zirvesi’ne katılan ekipler, Toplam Kalite Yönetimi’nin sürekli gelişim araçlarından biri olan Öneri Sistemi kapsamında İSG, çevre, ürün kalitesi/müşteri memnuniyeti, maliyet düşürme/verimlilik, en ilginç/ orijinal, en fazla öneri veren” başlıklarıyla altı farklı kategoride değerlendirildi. Zirve, bu yıl KalDer tarafından ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Kastamonu Entegre’nin iki ödülle döndüğü 21. Kalite Çemberleri Paylaşım Konferansı’ndan görüntülerin izlenmesinin ardından ödül töreni ile son buldu.

     

    Zirveye katılan tüm ekipleri tebrik eden ve başarılarının devamını dileyen Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, 2016 yılından bu yana düzenledikleri zirvenin, bu yıl kendisi için ayrı bir önemi olduğunu vurguladı. Yıldız, Kalite ve Kalite Sistemleri Bölümünün, yönetici ve çalışanlarının gayretleriyle dört yıl gibi kısa bir sürede çok hızlı gelişme göstererek bir hayalinin gerçekleşmesi sağladıklarının altını çizdi. Kalite birimlerinde çözümün bir parçası olmanın önemine değinen Yıldız, üretim ve sonrasında görülebilecek sorunların, net bir şekilde ortaya konması ve çözüme yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi sürecinde, takım oyununun önemini vurguladı.

     

    Yıldız, bu yıl üçüncüsü gerçekleşen zirveye yönelik son olarak şu açıklamalarda bulundu: “Kastamonu Entegre olarak kararlılıkla sürdürdüğümüz kalite gelişim yol haritası çerçevesinde, önemli çalışmalar yürüyor, başarılar elde ediyoruz. Daha önce Türkiye tesislerine yönelik düzenlediğimiz bu etkinliğe, kısa sürede yurt dışı tesislerini de katarak geleneksel hale getirdik. Kastamonu Entegre olarak dileğimiz, bize yüksek katkılar sağlayacak ve gelişmemizi sürekli kılacak iyileştirme çalışmalarının tüm fabrikalarımızda hız kesmeden devam etmesidir.”  

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.