DOLAR 32,5875
EURO 34,8173
ALTIN 2418,813
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kastamonu Entegre 50. yılında 50 okula geri dönüşüm bahçesi kuruyor

    Kastamonu Entegre 50. yılında 50 okula geri dönüşüm bahçesi kuruyor
    04.03.2019
    A+
    A-
    Türkiye ağaç bazlı panel sektörünün yarım asırlık global markası Kastamonu Entegre, 50. yılında çocuklara uzanan bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle hayata geçirilen proje ile tesislerde değerlendirilen endüstriyel atıklardan oluşturulan, birbirinden renkli bank ve masaları içeren oturma gruplarının 50 okula bağışlanması hedefleniyor.
    Kuruluşunun 50. yılını kutlayan Kastamonu Entegre, adını aldığı ve ilk üretim tesislerinin bulunduğu Kastamonu iline özel bir projeyi hayata geçirdi. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği proje ile tesislerde değerlendirilen ahşap, plastik gibi atık malzemelerden üretilen birbirinden renkli bank, koltuk, masa ve saksılar 50 okula bağışlanacak. “50. Yılda 50 Okula Geri Dönüşüm Bahçesi” adlı proje kapsamında bugüne dek 6 okula ulaşıldı. Bugüne dek atıkların değerlendirilmesi ile tekrar kullanıma özendirilmesi konularında sektöründe öncü çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, 50. kuruluş yıllarında bu kez çocuklarda geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik alanında farkındalık yaratmayı hedeflediklerinin altını çizerek şu açıklamalarda bulundu:
    “Yarım asırlık süreçte, insan ve toplum ekseninde şekillendirdiğimiz tüm çalışmalarımızı, değerlerimize ve tüm operasyonlara entegre ediyoruz. Bu noktada gelecek nesillere daha yaşanır bir dünya bırakmak üzere, küresel standartlara uygun ve sürdürülebilir bir üretim gerçekleştiriyor, çevresel etkiyi azaltarak, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün yaygınlaştırılması faaliyetlerini sürdürüyoruz. Öte yandan da yaşadığımız çevreye katma değer sağlayacak projelere imza atıyoruz. 50. yılımızda da ‘Geri Dönüşüm Bahçesi’ projesini hayata geçirerek, çocuklarımızda çevre bilincini geliştirmeyi, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmayı hedefledik.”
    “Yıl sonunda 25.000 çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz”
    Kastamonu’da bulunan tesislerin “Sıfır Atık Projesi” kapsamında her türlü odun atığını yüzde 100 oranında değerlendiren ilk fabrika olarak öne çıktığının altını çizen Yıldız, kullanılmayan varil, tekerlek, metal ve ahşap yüzeylerin de değerlendirildiğini belirtiyor. Yıldız, projenin yarım asırdır çalışmaların odağına yerleştirilen “topluma faydalı olma” ilkesinden hareketle oluşturulduğunu sözlerine ekliyor:
    “En önemlisi çocuklarımızın okul bahçelerinde, seveceği, kullanmaktan ve görmekten keyif alacağı renkli ve yaratıcı alanlar, geri dönüşüm bahçeleri oluşturuyoruz. Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destekleriyle, bu kapsamda ilk etapta Kastamonu Duruçay İlkokulu, Kastamonu Hacıbey İlkokulu, Kastamonu Şehit Burak Kapuoğlu İlkokul ve Ortaokulu, Kastamonu 10 Aralık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Hanönü Şehit Faruk Karagöz İlkokulu’na gönderim yaptık. Diğer okullara da yıl içinde gönderimlerimiz devam edecek.”
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.