DOLAR 32,553
EURO 34,8772
ALTIN 2430,398
BIST 9722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kastamonu Entegre, sektörün dinamiklerini Vietnam’da dünyaya anlattı

    Kastamonu Entegre, sektörün dinamiklerini Vietnam’da dünyaya anlattı
    02.03.2017
    A+
    A-

    Kastamonu Entegre, bu yıl Vietnam’da 9.’su gerçekleştirilen “Uluslararası Odun Yongası Kaynakları ve Ticareti Konferansı”na katılım gösterdi. 30’dan fazla ülkeden sektör temsilcilerinin katıldığı konferansta, dünya sıralamasında dördüncü sırada yer alan Türk ağaç bazlı panel sektörünü, Kastamonu Entegre temsil etti.

    Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen “Uluslararası Odun Yongası Kaynakları ve Ticareti Konferansı” bu yıl yoğun bir katılımla Vietnam’da gerçekleşti. Konferans, ağaçlandırma ve biokütle konusunda uluslararası ticarete odaklanan, ekolojik ormancılıktan okyanus taşımacılığı ve denizaşırı son kullanıcılara kadar tüm tedarik zincirini kapsayan tek konferans olarak biliniyor. Odun yongası, selüloz ve biyokütle pazarlarının eğilimlerine odaklanan beş günlük konferans, bu ürünlerin tüketici ve tedarikçilerine dünya çapında bir vizyon getirmeyi amaçlıyor.

    30’dan fazla ülkeden, 220’den fazla katılımcıyı ağırlayan konferansa, Türkiye’den Kastamonu Entegre katılım gösterdi. Kastamonu Entegre’yi, aralarında Hayat Holding Yönetim Kurulu Başkanı A. Yahya Kiğılı ve Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız’ın da yer aldığı, toplam 8 kişilik bir ekip temsil etti. Konferansın ikinci gününde Kastamonu Entegre Dış Ticaret Müdürü Hale Sayıner “Türkiye Ağaç Bazlı Panel Endüstrisi ve Odun Yongasına Olan Talep” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Ardından Kastamonu USA Operasyon Müdürü Selçuk İnan ve Hayat Holding bünyesindeki Fiber Denizcilik ve Gemi İşletmeciliği firmasından Filo Müdürü Ergun Kaptanoğlu da panelist olarak firma faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi. Kastamonu Entegre konferansta gerçekleştirdiği sunumlar ile büyük beğeni topladı.

    Konferans sonunda yapılan saha gezileri, katılımcılara dünyanın farklı yerlerinde ormancılık/plantasyon, liman faaliyetleri, odun yongası üretimi ve ağaç işleme faaliyetlerinin nasıl yapıldığını gözlemleme fırsatı sundu.

    Katılımcıların iletişim ağlarını geliştirmelerine, konularıyla alakalı derinlemesine analiz yapmalarına yardımcı olan bu konferansa katılmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, “Dünya çapında üretici, tüccar, danışman, denizcilik ve finans dünyası temsilcilerini bir araya getiren bu konferansı oldukça önemsiyoruz. 2013’de Türkiye’de gerçekleşen konferansa sponsorluk desteği de vermiştik. İleriki yıllarda da katılım göstermeye devam edeceğiz.” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.