DOLAR 32,5959
EURO 34,7975
ALTIN 2494,393
BIST 9457,1
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Küçük evlerin dekorasyonu için akıllı çözümler

    Küçük evlerin dekorasyonu için akıllı çözümler
    25.07.2018
    A+
    A-

    Yıldırım Yapı Grubu’nun İstanbul’un parlayan yıldızı Bomonti’deki projesi Kuleli Evleri şehrin her köşesine rahatça ulaşmanın kolaylığını sunarken, modern mimarisiyle genç kuşağın ilgisini çekiyor. Şehir manzarasını modern mimariyle harmanlayan Yıldırım Yapı Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İç Mimar Kubilay Yıldırım, küçük evlere uygulanabilecek dekorasyon önerilerini anlattı.

    Yıldırım Yapı Grubu imzası ile İstanbul’un kalbi Bomonti’de yükselen Kuleli Evleri projeleri özgün mimarisi ile şehir hayatının klasikleşen yapılarını geride bırakarak geniş balkonları ve dev terasları ile açık havanın sağladığı ferahlığı şehrin merkezine getiriyor. 1+1 teraslı ve normal, 2+1 teraslı ve normal daireleriyle özellikle genç kuşağın tercih ettiği Kuleli Evleri sakinlerine sağladığı nitelikli ve modern yaşam alanları ile mutlu, kaliteli ve güvenli bir hayat sunuyor.

    Oturma odanızda yerleşime özen gösterin

    Rahatlığın ön planda olduğu oturma odasında, bir odayı gerçekten rahat hissettiren, yatıştırıcı, konforlu ve sade bir düzenle, sıkışık ve küçük görünümden kurtarabilirsiniz. Oturma alanlarının birbirine yakın olması kalan kısımlarda geniş ve ferah bir görünüm olmasını sağlayacaktır. Büyük ve odayı tamamen kaplayan bir halı seçimi yerine, yine konforlu görüntüsüyle sizi ve misafirlerinizi kendi küçük kozanıza davet edecek abartıdan uzak samimi bir halı seçimi yapabilirsiniz. Küçük evlerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri de aynı odaya sığdırılan farklı kullanım alanlarının birbirinden tam ayrılamamış olmasıdır. Odaları olduğundan daha düzensiz ve dar gösterebilecek bu durumu farklı kullanım alanlarını birbirinden ayırırken farklı zemin döşemesi, farklı ışıklandırma ve farklı aksesuarlarla ayrıştırabilirsiniz.

    Alçak koltuk seçimleriyle yüksek tavan etkisi yaratın

    Modern mimariyle oluşturulan yeni nesil konutlarda eskisi gibi yüksek tavan kullanımı yapılmıyor. Ancak alçak koltuk seçimleri yaparak odanızda siz bu görsel etkiyi yaratabilirsiniz. Koltuklarda sadeliği koruyarak sıkışık görüntü yerine sadece uzandığınızda konforlu hale getirmek için yastıklar ekleyebilirsiniz. Küçük odalı evlerde bu tür görsel stratejiler ile sıkışık ve klostrofobik hissedilen bir alanı rahat ve estetik olarak tatmin edici hissettiren bir alana dönüştürebilirsiniz.  Koltuk seçimlerinin yanı sıra aksesuar tercihlerini de çok sayıda yapmak ortalama boyuttaki bir evi olduğundan küçük gösterecek hatalar arasında yer alır. Bu nedenle küçük alanlarda daha minimal tasarımlara yönelmekte fayda var. Az ve öz eşya ile hazırlanan dekorasyonlar her zaman daha kullanışlı olacaktır.

    Nötr renkler kullanın

    En popüler küçük oturma odası fikirlerinden biri duvarlarda, zeminlerde, tavanlarda ve mobilya döşemelerinde nötr renklerin kullanılmasıdır. Beyazlar veya bejlerin kullanımı duvarları daha uzak gösterirken, yumuşak tonların tercih edilmesi ışığı yansıtarak odanın aydınlanmasını sağlayacaktır. Bir alanı büyütmeye ek olarak, nötr renklerin kullanımı sakinleştirici bir ortam yaratmanın yanı sıra şık bir görüntü oluşturur.

    Enerjinizi teras veya balkonunuza yansıtın

    Balkonlu veya teraslı bir yatak odasına sahip olmak harika bir ayrıcalıktır. Odanın, manzaranın ve havanın tadını çıkarmak güne güzel başlamanızı sağlar. Odanın bir uzantısı olarak düşünülen teraslı balkonlarda atmosferi tamamen değiştiren bir dekorasyon ile evinizin en güzel bölümü haline getirebilirsiniz. İlham veren, doğru mobilya ve bitkileri seçerek terasınızı kendi küçük yaşam alanınız haline getirebilir, hatta bir şömine seçerek teras fikrinizi çeşitlendirebilirsiniz. Şehir manzarasıyla sıcak ambiyansın kombinlendiği Kuleli Evleri Poyraz II projesinde, konforlu bir teras dekorasyonu tüm evin havasını değiştiriyor. Büyüklükleri 69 ile 158 metrekare arasında değişen Poyraz II projesinin dairelerindeki geniş teraslar, yaz akşamlarına ferah ve konforlu bir yaşam alanı sunuyor. İçerisinde yaşamın birçok ayrıntısına yer veren teraslar, enerjisiyle ev keyfini ikiye katlıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.