DOLAR 32,383
EURO 35,0516
ALTIN 2326,196
BIST 9088,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Kuveyt Türk yılın ilk yarısında 479 milyon TL net kâra ulaştı

    Kuveyt Türk yılın ilk yarısında 479 milyon TL net kâra ulaştı
    10.08.2018
    A+
    A-
    Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle katılım bankacılığının gelişimine katkı sağlayan ve istikrarlı büyümesini sürdüren Kuveyt Türk, yılın ilk yarısına dair finansal sonuçlarını açıkladı. Net kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 37,5 artırarak 479 milyon TL’ye yükselten Kuveyt Türk’ün toplam aktifleri 67.3 milyar TL, öz varlıkları ise 5 milyar TL büyüklüğe ulaştı.
    Yılın ilk çeyreğinde finansal hedeflerini aşan Kuveyt Türk, ilk yarı sonunda da başarı grafiğini sürdürdü. Kuveyt Türk, yılın ilk altı ayında net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,5 artırarak 479 milyon TL’ye yükseltti. Bu dönemde toplanan fon büyüklüğü 2017 yılı sonuna göre yüzde 21,2 artışla 48.3 milyar TL’ye, kullandırılan fon büyüklüğü ise yüzde 21,4 artışla 46.1 milyar TL’ye ulaştı. Kuveyt Türk’ün toplam aktifleri 67.3 milyar TL olurken öz varlıkları de 5 milyar TL’yi aştı.
    Ufuk Uyan: Proje finansmanına ilgi göstermeye devam edeceğiz
    Yılın ilk yarısını değerlendiren Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Bugüne kadar yenilenebilir enerji alanında 700 milyon Dolar’ın üzerinde fonlama gerçekleştirerek sürdürülebilir büyümeye katkı sağladık. Ülkemizin gelişimine önemli katkıları olan Çanakkale 1915 Köprüsü, Niğde-Ankara Otoyolu gibi mega projelere de büyük ölçüde finansman desteği verdik. Önümüzdeki dönemde de proje finansmanına katkı sunmaya devam edeceğiz” dedi.
    Uyan sözlerini şöyle sürdürdü, “Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olan KT Bank AG ile Almanya’da şu an dört şube ile hizmet veriyoruz. Aktif büyüklüğü 300 milyon Euro’ya yaklaşan KT Bank AG, önümüzdeki dönemde Münih’te açılması planlanan beşinci şubesi ile hizmet ağını genişletecek. Dijital bankacılık alanında yapılacak geliştirmeler ve genişleyen coğrafi kapsama alanı ile Avrupa’daki faizsiz finansal sisteme erişimi artırmak en önemli hedeflerimiz arasında.”
    “Sağlam ve disiplinli büyüyoruz”
    Yüzde 1.84 ile sektör ortalamasının altında gerçekleşen takipteki kredi oranlarının sağlam ve disiplinli büyümelerinin bir göstergesi olduğunu belirten Ufuk Uyan, “Müşteri odaklı hizmet modelimizi sürekli geliştirmekte, genişleyen şube ağımızdaki iş modelimizi iyileştirmek adına projeler yürütmekteyiz. Teknolojiye yaptığımız yatırımları artırarak sürdürmeyi, önümüzdeki dönemde dijital dönüşümü hızlandırarak tüm kanallardan verdiğimiz hizmeti iyileştirmeyi amaçlıyoruz. Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasına katkı verirken altın sahiplerine tasarruf ve kazanç elde etme imkânı sağlayan altın bankacılığını bir ileri seviyeye taşımak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Finansman ihtiyacı olan birey ve firmaların gerçek ticarete konu olan ihtiyaçlarını fonlamayı sürdürerek yılın geri kalan kısmında da reel ekonomiye katkı sağlamayı sürdürmeyi hedefliyoruz” ifadesini kullandı.
    Kuveyt Türk Katılım Bankası Hakkında
    Kuveyt Türk, kurulduğu 1989 yılından bu yana katılım bankacılığı alanındaki özenliliğiyle ve yatırım alanlarındaki araştırmacılığıyla tasarruf sahiplerine ve iş adamlarına çağdaş, istikrarlı, güvenilir, kaliteli ve süratli hizmet sunmayı önceleyen, sürekli eğitim ve gelişimi kendisine ilke edinen bir kurumdur. Yurt içinde ve yurt dışındaki şubeleri ve muhabir bankaları vasıtasıyla her türlü çağdaş teknolojik imkânları kullanarak, tasarruf sahiplerinin ve yatırımcılarının kaliteli hizmete hızlı şekilde ulaşmasını sağlıyor. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 407 şubesiyle hizmet veren Kuveyt Türk Katılım Bankası, yurtdışında ise Bahreyn şubesiyle ve Almanya’daki banka iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürmektedir.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.