DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mesan Kilit’ten kadın çalışanlar için özel etkinlik

    Mesan Kilit’ten kadın çalışanlar için özel etkinlik
    25.10.2019
    A+
    A-

    Endüstriyel kilit pazarında pazar lideri olan ve 90 ülkeye ihracat yapan Mesan Kilit’te kadın çalışan sayısı artıyor. Mesan’da kadın çalışan oranının metal sektörüne göre ortalamanın üzerinde yüzde 15’e ulaştığını söyleyen Mesan Kilit Genel Müdürü Mustafa Mertöz, kadın çalışanlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını söyledi.

    Mesan Kilit, şirketteki tüm kadın çalışanları için özel bir kahvaltı etkinliği düzenledi. Silivri sahilde düzenlenen etkinlikte Mesan’ın kadın çalışanları güne keyifli bir başlangıç yaparken, benzer etkinliklerin önümüzdeki dönemde de devam edeceği belirtildi.

    Çalışanların mutluluğunu çok önemsediklerini belirten Mesan Kilit Genel Müdürü Mustafa Mertöz, yoğun iş temposu içerisinde düzenledikleri bu tip etkinliklerin hem kendileri hem de çalışanlar için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu söyledi. Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarına işaret eden Mertöz, işe alımda da kadın çalışan sayısına dikkat ettiklerini, 2018 yılı içindeki istihdamla Mesan’da bu oranın yüzde 15’e yükseldiğini belirtti.

    KADINLARA TEK VARDİYA

    Kadın çalışanların iş hayatında daha önemli yerlere gelebilmesi için hem beyaz yaka hem de mavi yaka kademesinde çeşitli rotasyonlar yaptıklarını anlatan Mertöz, “Kadın çalışanlarımızın yetkinlik seviyeleri artırıldı. Bunun yanında iş-özel hayat dengesini sağlıklı bir şekilde idame ettirebilmeleri için 3 vardiyalı iş yerimizde kadın çalışanlarımız için tek vardiya uyguluyoruz. Ayrıca kadın çalışanlarımızı ağır kaldırmalarına gerek olmayacak, fiziksel olarak yapılması güç işler vermeyerek de pozitif ayrımcılık da bulunuyoruz.” dedi.

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.