DOLAR 32,2453
EURO 34,6771
ALTIN 2397,568
BIST 10247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Milano Tasarım Haftası’nda tanıtılan ‘Zero Lamp’ Pomstore’da

    Milano Tasarım Haftası’nda tanıtılan ‘Zero Lamp’ Pomstore’da

    Deri imzalı ürünler yaratan tasarım markası Uniqka, Milano Tasarım Haftası’nda Jacob de Baan imzalı yeni aydınlatma ürünü “Zero Lamp”i tanıttı. “Zero Lamp” ilk kez Pomstore’da satışa sunuluyor.

    Nisan ayının başında gerçekleştirilen 2017 Milano Tasarım Haftası’ndan sıcağı sıcağına gelen özel bir tasarım ürünü Pomstore’da yerini aldı. Hollandalı tasarımcı Jacob de Baan imzalı “Zero Lamp” pirinç ve derinin el işçiliğiyle yapılmış mükemmel uyumunu gözler önüne seriyor.
    2013 yılında İstanbul’da yaşayan Jacob de Baan’ın Uniqka’nın kurucuları Kerem Ariş ve Merve Parnas ile yollarının kesiştiği günden bu yana birlikte çalıştıkları özel deri tasarım ürünlerinin ilk örneği “Zero Lamp” olarak karşımıza çıkıyor. 25 yılı aşkın süredir görsel iletişim ve ürün tasarımı konusunda çalışan Jacob de Baan bu işbirliği sürecini, Pomstore’un kurucusu Mimar Gizem Büyüktürkoğlu’na şöyle anlattı:

    “Süreç son derece yapılandırılmış şekilde işledi. İlk önce ben deri ve marka hakkında pek çok soru sordum. Bunun ardından onlardan aldığım yanıtlara dayalı bir ilham tahtası hazırladım. Sonuç olarak ise renkler, materyaller, ışıklar ve şekillerden oluşan dört kategori oluşturdum. Renklerden siyah, materyallerden pirinç, şekillerden ilmek ve ışıklardan güneş ve dairesel şekiller önemliydi. Merve ve Kerem beni Amsterdam’da ziyaret ettiler ve ben de onlara eskizlerimi sundum. Lambaların konseptini çok sevdiler ve bunun üzerine prototipleri yapmaya başladılar. İstanbul’a bir saat uzaklıktaki atölyelerine giderek birlikte çalıştık. Son çizimleri de tamamladım ve üretim aşamasına geçildi. Muhteşem bir ekip çalışması olduğunu belirtmek isterim.”

    “Benim aydınlatmalarla ilgili tasarım felsefem insan gözünü ve ışığın yaptıklarını anlamak üzerine kurulu.”

    Bugüne kadar uluslararası birçok markaya aydınlatma ürünü tasarlayan Jacob de Baan tasarım felsefesini ise şöyle ifade ediyor: “Benim aydınlatmalarla ilgili tasarım felsefem insan gözünü ve ışığın yaptıklarını anlamak üzerine kurulu.
    Lamba bir nesne değil bir öznedir. Güneş, ay, yıldızlar doğal ışık kaynaklarıdır ve insan gözü, insan bedeni bu ışığa yanıt vermeye koşullanmıştır. Mavi gökyüzü hadi işe gidelim anlamına gelir. Karanlık gökyüzü ve zayıf gün ışığı ise rahatla ve yatağa git mesajı verir. Bu nedenle lambalar güneş ve ay gibi küre şeklindedir, veya küçük lambalar da yıldızlar gibi şekillere sahiptir.”

    Tasarım ve üretim felsefesinde ekolojik uyum ve sürdürülebilirliğin altını çizen tasarımcı, önümüzdeki günlerde sürpriz projelerle Uniqka ile işbirliğine devam edecek. “Zero Lamp” ve markaya ait farklı tasarım ürünlerine pomstore.net online mağazadan ve Pomstore Levent Showroom’undan ulaşabilirsiniz.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.