DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri sektörü yılın ilk 10 ayında ihracatını yüzde 6 oranında arttırdı

    Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri sektörü yılın ilk 10 ayında ihracatını yüzde 6 oranında arttırdı
    11.11.2017
    A+
    A-

    İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği,sektörün 2017’nin ilk 10 aylık dönemine ait ihracat verilerini açıkladı. Sektörün genelinde geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 6 artışla 3 milyar 600 milyon $’a ulaşırken, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 büyümeyle 128 milyon dolara ulaştı.

    İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, 2017 yılının ilk 10 ayına ait dış ticaret verilerini kamuoyuna duyurdu.

    31 Ekim 2017 tarihi itibarıyla açıklanan sonuçlara göre; İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği bünyesindeki firmaların ihracatı yılın ilk 10 aylık döneminde geçen yıla göre yüzde 20 oranda artırarak 128 milyon dolara yükseldi. Türkiye genelinde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artışla 3 milyar 600 milyon dolara ulaştı.

    Mobilya sektöründe 2017 yılının ilk 10 aylık raporunu değerlendiren İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “2017’nin ilk 10 ayında özellikle lider olduğumuz pazarlara yönelik çalışmalarımızı hızlandırarak sektörün gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Irak pazarı bizim için önemli konumda. Irak pazarını takiben Suudi Arabistan, Libya, İsrail, Almanya, mobilya sektörünün ihracat hedefini gerçekleştirmesinde önemli rol oynuyor.  Biz, Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği olarak Türkiye mobilya sektörünün hedeflerine ulaşması için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızın neticesinde önümüzdeki 5 yıl içinde Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ihracatçı ülkesi içerisine sokmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda sektörün birliği olarak 16 milyar dolar ihracat 2023 hedefi ile,  sektörümüzü tüm paydaşlarıyla büyütmek için spesifik projeleri hayata geçiriyor, Türkiye’nin 2023 vizyonu doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyoruz” dedi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.