DOLAR 32,5682
EURO 34,8669
ALTIN 2428,752
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Muratbey “Okuyan Çocuklar Güçlü Yarınlar” projesiyle 9 ilde 13 okula ulaştı

    Muratbey “Okuyan Çocuklar Güçlü Yarınlar” projesiyle 9 ilde 13 okula ulaştı
    30.10.2019
    A+
    A-

    İnovatif peynirleriyle dünya sofralarına eşlik eden Muratbey, sosyal sorumluluk projeleriyle de Türkiye’nin dört bir yanına ulaşıyor. Geçtiğimiz yıl çalışanlarının katılımıyla “Okuyan Çocuklar Güçlü Yarınlar” projesini başlatan Türkiye’nin milli peynir markası, bir yılda 9 ilde kitaba ihtiyacı olan 13 okula yüzlerce kitap ve Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala ulaştırdı.

     

    Türkiye’nin milli peynir markası Muratbey, yenilikçi peynirleriyle olduğu kadar hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. Eğitimde fırsat eşitliği hedefiyle geçtiğimiz yıl kurum çalışanları arasında gönüllülük projesi başlatan Muratbey, imkanları kısıtlı çocukların eğitimine katkı sağlamaya devam ediyor. “Okuyan Çocuklar, Güçlü Yarınlar” adlı proje kapsamında kurum içinde toplanan kitaplar, kitaba ihtiyaç duyan okullara ve öğrencilere ulaştırılıyor. 4 ilde 6 okulla başlayan proje, bir yılda Çanakkale’den Mardin’e 9 ile yayılarak 13 köy okulunu kitap ve Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala ile buluşturdu. Muratbey, “Okuyan Çocuklar, Güçlü Yarınlar” projesi ile “Çocuğa Değer Katanlar Ödülleri”nde Çocuğa Değer Katan Marka ödülünün de sahibi oldu.

     

    “Kitaba ihtiyacı olan okul ve çocuk kalmasın”

    Kurum içi gönüllülük projesi olarak başlayan “Okuyan Çocuklar, Güçlü Yarınlar” projesinin tüm çalışanlar tarafından sahiplenildiğini söyleyen Muratbey İletişim ve İş Geliştirme Direktörü Gülnur Uluğ, ulaştıkları okul sayısının sürekli arttığını belirterek, “Muratbey olarak hayata geçirdiğimiz tüm sosyal sorumluluk projelerimizin özünde başta çocuklara ve kadınlara olmak üzere topluma fayda sağlamak var. Muratbey çalışanları arasında başlattığımız bu projemiz kendi sınırlarını aşarak tüm paydaşlarımızın da desteği ile büyümeye devam ediyor. 4 ilde 6 okulla başladık, bir yıl dolmadan Türkiye’nin dört bir yanındaki 9 ilde 13 okula ulaştık. Kitap, kırtasiye malzemesi  ve mangala oyunu gönderdiğimiz okullardan değerli öğretmenlerimiz ve öğrenci kardeşlerimizden teşekkür mektupları alıyoruz. Mektuplardaki samimiyet ve mutluluk, bizi ihtiyacı olan tüm çocuklara ulaşmak için motive diyor.” dedi.

     

    Muratbey’den çocukların zihinsel gelişimine destek

    Gelişimlerine katkı sağlamak için çocuklara özel Misto – şekil şekil peyniri geliştiren Muratbey, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark işbirliği ile de Misto Game mobil oyununa imza attı.  Misto Game çocuklardaki görsel zeka, doğa zekası, matematiksel zeka ve kinestetik zeka gelişimine katkı sağlıyor; hızlı düşünme ve stratejik karar verme yetisini de artırıyor. Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala’nın Türkiye’de daha fazla çocuğa öğretilmesini de misyon edinen Muratbey, okullara kitabın yanı sıra Mangala oyununu da ulaştırarak, binlerce çocuğu Mangala ile tanıştırıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.