DOLAR 32,3274
EURO 35,0816
ALTIN 2292,229
BIST 8979,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Mustafa Selçuk Çevik: İzmir fuarı sektörü birleştirebilmemiz adına çok önemli

    Mustafa Selçuk Çevik: İzmir fuarı sektörü birleştirebilmemiz adına çok önemli
    29.03.2018
    A+
    A-

    İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkan Adayı Mustafa Selçuk Çevik, İzmir fuarının dünyanın en büyük ikinci fuarı olduğunu belirterek, “Türkiye’deki bazı benzer fuarlar sektörü ayrıştırıyor. Bizim aksine birleştirici olmamız lazım. İzmir fuarı bu anlamda çok önemli” dedi.

    İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkan Adayı Mustafa Selçuk Çevik, 28-31 Mart’ta İzmir’de düzenlenecek MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın kendini kanıtlamış bir fuar olduğunu ifade etti. Çevik, İzmir fuarının tanıtımı yapılırken Türkiye’nin en büyük, dünyanın ikinci büyük fuarı olarak lanse edildiğini belirterek, “Biz de sektör olarak gücümüzü bunun için kullanmalıyız. Alternatif fuarlar sektörü ayrıştırıyor. Bizim aksine birleştirici olmamız gerekiyor. İzmir fuarı bu anlamda çok önemli” diye konuştu.

    İzmir’e alternatif fuarlar yapmanın sektöre mali zarar oluşturduğuna dikkat çeken Çevik, “Bizim ürünlerimiz küçük numuneler ile de satılabiliyor, bu yüzden alım heyetleri yapmak daha az maliyetli. Sektörün dünyadaki en büyük fuarı İtalya’daki Verona Fuarı, ardından İzmir fuarı, daha sonra Çin’deki Xiamen Fuarı ve Amerika’daki Coverings Fuarı” şeklinde konuştu.

    ‘Fuar yönetimi İMİB üyelerine kolaylık sağlamalı’

    “Türkiye’de mermer açısından 4 tane düzgün fuar var, maden açısından da konferanslar var” diyen Çevik, Türkiye’de yapılan fuarlarda hem zamandan kazanmak hem de maddi kayıpları önlemek için sektörün birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

    Çevik, fuar yönetiminin sektör adına çalışmalar yürüten İMİB üyelerine kolaylık sağlaması gerektiğini de ifade etti.

    ‘Güç birliği yapıp yeni pazarlara odaklanmalıyız’

    Ege Maden İhracatçıları Birliği iş birliğinde düzenlenen fuara birlikler arasındaki sorunlar yüzünden İstanbul’dan katılımının az olduğuna dikkat çeken Çevik, şunları kaydetti: “Biz İMİB olarak yeni bir fuar düzenleyeceğimize Ege’deki sorunları çözüp İzmir’deki fuar için güç birliği yapmalıyız. Sektörü ayrıştırmamamız, aksine birleştirmemiz lazım. Bu kadar fuara katılmak için firmaların ne parası ne de zamanı yeter. İzmir fuarı dünyada bilinen bir fuar. Tanıtımı yapılırken Türkiye’nin en büyük, dünyanın ikinci büyük fuarı olarak lanse ediliyor. Biz de gücümüzü bunun için kullanmalıyız. Güney Afrika, Rusya, İngiltere, Güney Amerika gibi pazarlara odaklanmamız da sektöre fayda sağlayacaktır.”

    ‘Sanatta ses getirebilecek işler yapabiliriz’

    dönemde mermeri sanatla buluşturma konusunda Marmara Adası’nda bir sempozyum yapıldığını, heykeltıraşlar getirilip sanat eserleri yapıldığını anlatan Çevik, “Marmara Adası’nda güzel bir sempozyum yapıldı. Bu etkinlikleri çoğaltmamız gerekiyor. Birlikler bir bütçe oluştursa, Kültür Bakanlığı ve Belediyeler böyle etkinlikleri desteklese Miami ve Hong Kong’ta yapılan Art Basel haftası gibi çok daha ses getirecek işler gerçekleştirebiliriz. Farklı ülkelerde yapılan etkinlikleri takip etmek farklı bakış açıları kazandırıyor” şeklinde konuştu.

    Dünyanın en büyük ikinci fuarı

    İzmir’den dünyaya açılan ve alanında bir dünya markası olmayı başaran MARBLE- Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 28- 31 Mart tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından gerçekleşecek. Fuar çalışmaları, stant kurulumları ve blok yerleşimleri tüm hızıyla devam eden İzmir MARBLE Fuarı, dünyanın bir numaralı fuarı kabul edilen İtalya’nın mermercilikte tarihsel öncülüğündeki Verona Marmomacc Fuarı’nın ardından en büyük ikinci fuarı konumunda.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.