DOLAR 32,3251
EURO 35,0329
ALTIN 2282,686
BIST 8974,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Nude yeni koleksiyonları ile Milano Tasarım Haftası’nda

    Nude yeni koleksiyonları ile Milano Tasarım Haftası’nda
    11.04.2019
    A+
    A-

    8-14 Nisan tarihleri arasında, Şişecam’ın global tasarım markası Nude birbirinden etkileyici yeni koleksiyonlarını tasarımcıların ilgiyle takip ettikleri önemli etkinliklerden biri olan Milano Tasarım Haftasında sergileyecek.

    Şişecam’ın global tasarım markası Nude, “Yalın güzeldir” felsefesi ile Space Copenhagen, Sebastian Herkner, Defne Koz gibi dünyaca ünlü tasarımcılar tarafından tasarlanan yeni koleksiyonlarını Milano Tasarım Haftası süresince sergileyecek. Tasarımcı Sarah Izod’un Nude için Milano Paşabahçe Mağazası’nda tasarladığı “The Garden of Shadows”enstalasyonu içerisinde sergilenecek yeni koleksiyonlar arasında, Nude’un 97 yaşındaki Amerikalı iş kadını, iç mimar ve stil ikonu Iris Apfel’den ilham alan koleksiyonları da tasarım severlerle buluşacak.

    Kusursuz şıklığı ile Space Copenhagen tasarımı Silhouette koleksiyonu

    Signe Bindslev Henriksen ve Peter Bundgaard Rützou isimli dünyaca ünlü iki tasarımcının 2005 yılında kurduğu Space Copenhagen Dizayn Stüdyosu ile Nude’un ilk iş birliği koleksiyonu olan Silhouette, camın yalınlığından ve zerafetinden ilham alınarak tasarlandı. Camın doğasına göre kenarların, hacmin ve eğrilerin uyum içerisinde tasarlandığı servis ailesinde; karamel ve saydam olmak üzere iki farklı renk bulunuyor.

    Sebastian Herkner tasarımı muhteşem üçlü Ecrin koleksiyonu

    Dünyaca ünlü tasarımcı Sebastian Herkner, Kuzey İtalya’da yer alan Ritten Peribacaları’nın yuvarlak taşlarından ilham alarak Nude için Ecrin koleksiyonunu tasarladı. Organik görünümlü haznelerin, petrol yeşili, kırmızı, karamel ve amber renklerinde pop-up kapaklarla bütünleştiği, üç boydan oluşan Ecrin saklama ürünleri, neşeli görünümleri ile dikkat çekiyor.

    Defne Koz’dan duyulara hitap eden Opti koleksiyonu

    Endüstriyel tasarımcı Defne Koz tarafından Nude için dizayn edilen Opti koleksiyonu, duyusal dikey dalgalanma efekti ile durduğu yüzey üzerinde hipnotik gölgeler bırakıyor. Vazo ve kaselerden oluşan koleksiyondaki her bir parçanın kavisli şekli ise Defne Koz’un dizayn stilini yansıtıyor.

    Iris Apfel’den ilham alan eşsiz koleksiyonlar

    Nude’un Amerikalı iş kadını, iç mimar ve stil ikonu Iris Apfel’den ilham alan koleksiyonları arasında sıra dışı ama oldukça fonksiyonel tasarımları ile dikkat çeken Tomas Kral’ın Beak koleksiyonu yer alıyor. Tasarımcının egzotik kuşlardan ilham alarak tasarladığı koleksiyon, şimdi de Iris Apfel’in kalıplara sığmayan ve geleneksel sınırların ötesine geçen stiline uygun olarak canlı renkler ve desenlerle buluştu. Iris’in stilinden esinlenilerek Ayşe Birsel tarafından yeniden yorumlanan renkli Mono Box koleksiyonu ise işlevsellikle tasarımı birleştirirken, yeni renkli desenleriyle de ev ve ofis dekorasyonlarına modern bir dinamizm getirdi. Iris’in ikonik gözlükleri ve kolyesinden ilham alınarak tasarlanan kağıt ağırlıkları ise koleksiyonun en dikkat çeken tasarımlarından biri.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.