DOLAR 32,5947
EURO 34,785
ALTIN 2415,307
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ödemiş’e 3.3 milyon liralık su yatırımı

    Ödemiş’e 3.3 milyon liralık su yatırımı

    Ödemiş’te su sıkıntısı İZSU’nun kuyu yatırımları ile çözüldü. İlçede 39 kuyu açıldı, yaklaşık 1 milyon liralık yatırımla 12 kuyunun daha sondajına başlanıyor.

    İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü’nün açtığı sondaj kuyuları ile pek çok ilçede yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı sorun olmaktan çıktı. 2014 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ve alt yapı eksikliği fazla olan 9 ilçeye ağırlık verildi. Ödemiş merkezinde ve köylerinde de hızlı bir çalışma yapılarak bugüne kadar 39 kuyu açıldı. 2.4 milyon liralık yatırım yapıldı. İlçede su ihtiyacı olan bölgelerde çalışmalarını sürdüren İZSU, 12 mahallede su sondaj kuyusu açmak içinde ihale sürecini tamamladı. 941 bin liralık yatırımla Yusufdere, Sekiköy, Köseler, Yenice, Birgi, Ocaklı, Kemenler, Demircili, Emirli, Kızılcaavlu, Üzümlü ve Veliler mahallelerinde yeni sondaj kuyuları açılacak. Yeni kuyular 2019 yılının ilk aylarında devreye girecek.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.