DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Ömür İstanbul 312 Bin TL’den satışa çıktı

    Ömür İstanbul 312 Bin TL’den satışa çıktı
    22.09.2017
    A+
    A-

    Efitaş İnşaat, Esenler Belediyesi ve Eskon İnşaat ortaklığı tarafından hayata geçirilen Ömür İstanbul projesi basına tanıtıldı.
    Esenler Turgut Reis Mahallesi’nde inşa edilen Ömür İstanbul projesi 4 Blokta 278 konut ve 3 ticari üniteden oluşacak.

    Efitaş İnşaat’ın, Esenler Belediyesi ve Eskon İnşat ortaklığı ile hayata geçireceği Ömür İstanbul projesi Esenler Turgut Reis Mahallesi’nde yer alıyor. 10 bin metrekare büyüklüğündeki arsa üzerinde inşa edilecek.
    1+1’den 4+1 konut tipine kadar farklı daire seçenlerinden oluşacak olan Ömür İstanbul’un lansmanı 22 Eylül Cuma 2017 günü Tekstilkent Ramada Otel’de düzenlendi.

    Projenin basın toplantısına katılan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kentsel dönüşüm çerçevesinde açıklamalarda bulundu. 5 yıl öncesine kadar 100 bin konutun yenilenmesi gerektiğini belirten Göksu, bunun 26 bin adetini yenileyen bir belediye olduklarını ifade etti.

    Göksu “İstanbul uzun yıllardır niteliksiz yapılardan oluştu. Nefes alamayan şehirlerden birisi, metrekareye en fazla insan düşen ilçe Esenler. İstanbul ortalamasının 5 katı rakama sahip. Buradaki yapıların neredeyse tamamı mühendislik hizmetlerinden yoksun. 500 bin kişilik bir ilçe oluşturulmuş ancak yapılar büyük risk taşıyor” dedi

    Esenlerde 74 b,in konutun acilen yenilenmesi gerektiğinin altını çizen Göksu “Şehirlerde insanların güvenli konutlara yerleşmesi için büyük çaba sarfediyoruz. Esenler’de 5 yıl önce 100 bin konutun yenilenmesi gerekiyordu. Şu ana kadar 26 bini yenilendi. 74 bin konut yenilenmediği sürece olası depremde büyük bir risk taşıyor olacak. Dönüşümde ikinci etap kapsamında 40 bin konut üzerinde çalışmalarımız devam ediyoruz. 74 bin konutu çok acil şekilde yenileyip, depreme karşı tedbirleri almamız gerekiyor” dedi.

    Ömür İstanbul projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Göksu “Ömür İstanbul, Esenler’de ilk kentsel dönüşüm çalışmalardan sadece birisi. Ömür İstanbul kentsel dönüşüm kapsamında ortaya çıkıyor. Ayrıca bu proje örnek bir yapı stoğu olarak göze çarpıyor. Esenler, İstanbul’un tam merkezinde. Bu projenin hemen yanı başında 266 bin metrekarelik bölge parkı var” açıklamasında bulundu.

    DÖNÜŞÜMÜN AMACI ESTETİK DEĞİL ‘CAN GÜVENLİĞİ’
    “Ülkemiz ve şehrimiz deprem gerçeğiyle karşı karşıya, buna göre hareket etmek zorundayız. Dünyada Paris, en önemli kentsel dönüşüm projesi yapan şehirlerden birisidir. Paris’in yenilenmesi 17 yıl sürmüş. Ancak buradaki dönüşümün amacı can güvenliği değil, estetik.

    Türkiye’de kentsel dönüşüm yapılmasının en önemli nedeni can güvenliği. Bu işi toplumsal seferberlikle yürütmeliyiz. Biz Esenler’de seferberlik halinde bu işi ilerletiyoruz. Biz burada bu motivasyonla çalışıyoruz” dedi.

    “HAK SAHİPLERİNİN DAİRELERİNİ TESLİM ETTİK”
    Proje alanındaki hak sahiplerinin durumu ile ilgili de bilgi veren Mehmet Tevfik Göksu “Dönüştürmek için çalışmasına başladığımız konut sayısı 40 bin. Marmara’da bir deprem meydana gelmeden bu işi çözmemiz gerekiyor. Ömür İstanbul bu seferberliğin sonuçlarından birisi. Eski hak sahiplerinden 17 kişi Ömür İstanbul’da oturacak. Diğer hak sahiplerinin dairelerini teslim ettik.

    Kentsel dönüşümde güven olmadığı sürece başarılı olma imkanınız yok. Bütün süreçlerde hak sahipleri projenin süreçlerine katıldılar. Biz tüm kararları hak sahipleriyle birlikte alıyoruz. Kararları vatandaşlara soruyoruz. Transfer sürecinde sıkıntı yaşamayacağız. Esenler’de kentsel dönüşüm bilinci oluştu” dedi.

    LANSMAN DÖNEMİNDE ALANLAR ÇOK KAZANACAK
    Eskon Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın “Biz belediyenin şirketi olarak 2010 yılından beri kentsel dönüşümle uğraşıyoruz. Bu arsada daha önceden yapılmış konutlar vardı. Biz bunları yıkarak yerinde dönüşüm yapıyoruz. Projede lansman döneminde alım yapanlar çok kazanacak” bilgisini verdi.

    Proje Sorumlusu Orhan Oğuz Türk “10 bin 68 metrekarede inşa edilen bir proje. Ömür İstanbul sadece 3 bin metrekare alan kaplıyor. Bu sayede 7 bin metrekarelik yeşil alan bırakmış olduk. Projeye başlarken tüm detayları inceledik. Rüzgar ve havaya varana kadar tüm ayrıntıları çalıştık. Gün ışığından maksimum fayda sağlayacak şekilde tasarım yaptık. Binalar zemin+16 kat şeklinde inşa ediliyor. Yeşil alan kapsamında 100 metrelik yapay havuz, yürüyüş parkuru, yüzme havuzu, sauna gibi birçok seçenek var. Ayrıca proje kapsamında kreş ve taziye salonumuz var.

    1+1 ile 4+1 arasında değişen dairelerimiz var. 323 araçlık otopark alanımız var toplam büyüklüğü 16 bin metrekare” dedi.

    “ŞU ANA KADAR 40 DAİRE SATTIK”
    Proje ile ilgili bilgiler veren Efitaş İnşaat Genel Koordinatörü Tarık Uğur Tayfur “Deprem tehlikesi kentsel dönüşümü mecbur bırakıyor. Bu anlamda yeni düzenlemelerle dönüşüm süreci gündemde. Kentsel dönüşüm alanında proje inşa etmek kolay iş değil. Dönüşüm sürecindeki Esenler, bu anlamda başarılı bir süreçten geçiyor. Yüksek nitelikli konut üretme arzumuzu Ömür İstanbul’la hayata geçiriyoruz. Satışına başladığımız projemiz için satış ofisini açtık. Ayrıca 2+1 örnek dairemiz var ancak bir projede 17 farklı daire tipi var. Ömür İstanbul konumu itibariyle de öne çıkıyor.

    Esenler’de 3 mahllaede 2 bin konutluk yeni yıkıma bşalıyoruz 2023 yılında bitirmeyi hedefliyoruz. Şu ana kadar 40 daire sattık. Biz hemen satalım demeden çalışıyoruz, alanlar kazansın, biz de kazanalım. Satış yapmak bizim için önemli ancak zaman içerisinde satmak daha değerli. Bakırköy ve Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm kapsamında projelerimiz var, üretimlerimiz sürüyor” açıklamalarında bulundu.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.