DOLAR 32,5029
EURO 34,7505
ALTIN 2489,939
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Otis, helikopter asansörleri ile hastalara ve sağlık sektörüne büyük kolaylık sağlıyor

    Otis, helikopter asansörleri ile hastalara ve sağlık sektörüne büyük kolaylık sağlıyor
    21.11.2017
    A+
    A-

    Otis, Türkiye’de çok az bulunan helikopter asansörü uygulamasını İstanbul’daki fabrikasında tasarlayıp geliştirdi. Özellikle hastaneler, ofis binaları, oteller ve rezidanslar için özel olarak tasarlanan Otis’in helikopter asansörü uygulaması, çatıda tavan seviyesine gelip helikopter inişi için uygun alan sağlıyor.

    Türkiye başta olmak üzere Avrupa, ABD, Avustralya, Asya ve Ortadoğu’daki birçok önemli proje için asansör üreten Otis Türkiye, özel tasarımları ile de dikkat çekiyor. Bu tasarımlar arasında helikopter asansörleri de bulunuyor. Türkiye’de, Bodrum Acıbadem Hastanesi, Gaziantep Amerikan Hastanesi, İstanbul Emsey Hospital ve Nişantaşı Amerikan Hastanesi’nin çatısında Otis Türkiye’nin kurduğu helikopter asansörleri kullanılıyor. Projede özel uygulamalar olduğunda özellikle tercih edilen Otis Türkiye, Suudi Arabistan’daki Abraj Kudai projesi için de helikopter asansörü uygulamasını hayata geçirdi.

    Hastane çatısına indirilen hastalar güvenli bir şekilde içeri alınıyor

    Hastaneler, ofis binaları, oteller ve rezidanslar için özel olarak tasarlanan Otis’in helikopter asansörü uygulaması, çatıda tavan seviyesine gelip helikopter inişi için uygun alan sağlıyor. Kabin ile çatıda bulunan şapka sistemi birlikte yukarı çıkacağı için saniyede 1 metre hızı geçmeyecek şekilde tasarlanıyor. Özellikle sağlık sektörüne ve hastalara büyük kolaylık sağlayan helikopter asansörü sayesinde, hastane çatısına inen helikopterden indirilen hasta ve yolcular, güvenli bir şekilde hastaneye alınıyor. Hasta sevki sırasında sedye taşımaya uygun derinlik ve genişlikte yapılan helikopter asansörü, minimum 1275 kg kapasiteli olarak uygulanıyor.

    İlk olarak 1998 yılında Amerikan Hastanesi için 2000 kg kapasiteli ve 0.63 metre/ saniye hızında üretilen helikopter asansörünün, toplam 8 metre seyir mesafesi bulunuyor. Daha sonra fakrlı hız ve kapasitelerde Bodrum ve Gaziantep’te de uygulama 2011 yılında Emsey Hospital için 1600 kg- 21 kişi kapasiteli helikopter asansörü inşa eden Otis Türkiye, özel uygulamalarda proje mimarları ve mühendisleriyle iş birliğinin önemini vurguluyor. Tecrübeli Otis tasarım ekibinin

    yönlendirmesiyle projede gerekli kuyu yalıtımının ve yeterli kuyu dibi boşluğunun bulunması için ilk günden işbirliğine başlanıyor. Türkiye’deki sayılı uygulamalardan olan Emsey Hospital helikopter asansörü, 0.63 m/sn hızıyla toplam 9 metre ve 2 durak arasında hareket ediyor.


    Türkiye’deki fabrikamızda özel tasarım yapabilme yeteneğine sahibiz

    Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren, Türkiye’de çok az bulunan helikopter asansör uygulamasında da Otis’in özellikle tercih edildiğini söyledi. Otis Türkiye’nin tercih edilmesinin en önemli nedenlerinden birinin, özel tasarım yapabilme yeteneği olduğunu belirten Özgür Aren, şu bilgileri verdi: “Türkiye’de üretim yapan global bir firma olarak, fabrikamızla yakın temas halinde olmamızın da avantajıyla çok özel tasarımlara imza atıyoruz. Örneğin Eyfel Kulesi gibi eğik kule asansörleri inşa ettik. Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dhabi International Airport projesi için tamamı camdan kabinler tasarladık. Ortadoğu’daki bir başka projede özel tasarım olarak altın kaplamalı asansörler ürettik. Deneyimli mühendis kadromuzun hayata geçirdiği yenilikçi ünitelerle; apartmanlardan gökdelenlere, alışveriş merkezlerinden metro istasyonlarına, havaalanlarından hastane, otel ve kamu binalarına kadar geniş bir yapı grubunun, asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen yol ihtiyacını karşılıyoruz. Türkiye ile birlikte farklı coğrafyalardaki prestijli yapılar için, mimarların yaratıcılıklarına hitap eden ürünler tasarlayıp geliştirmeye devam edeceğiz.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.