DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Özel Korsan Kaçamakları

    Özel Korsan Kaçamakları
    22.07.2017
    A+
    A-

    Yazın da başlamasıyla macera sezonuna girerken Hotels.com™ konaklanabilecek heyecan verici otelleri açıkladı. İster denizci yaşamından izler taşıyan okyanusun dibindeki gemi enkazlarını keşfedin ister en gözde korsan limanlarında bir serüvene çıkın…

    Açık denizlerde demir atılabilecek en iyi yerler . İşte, en iyi korsan kaçış noktaları:

    • Jamaika
    • Kayman Brac, Kayman Adaları
    • Campeche, Meksika
    • Barbados, Karayip Adaları
    • Birleşik Krallık Virgin Adaları

    Port Royal, Kaptan Henry Morgan’dan John “Calico Jack” Rackham’a ve onun kadın tayfası Anne Bonny ve Mary Read’e, azılı korsanlarla ünlenmiş bir üs durumundaydı.

    Kireçtaşı kayalıkları ve güzel plajlarıyla tanınan, ünlü korsan Calico Jack’in sonunda yakalandığı muhteşem Negril’de duraklayın. Karayiplerin kristal berraklığında turkuaz sularından gemilere selam verebileceğiniz Tensing Pen Hotel, konuklarına butik bir lüks sunuyor.

    Korsanların erzak ikmali için bir cennet olarak gördükleri Cayman Brac, kötü şöhretli korsan Kabasakal ve Kaptan Morgan’ın keresteleri kestikleri ada olarak biliniyor. Bolca gemi enkazının bulunduğu Kayman Adaları, bir korsan kaçamağı arayanlar için en uygun noktalardan biri.

    Campeche sevimli halk dilini şehri kuşatmaya gelen maceracılardan korumayı başaran uzun bir geçmişe sahip. Parke taşlı sokakları ve pastel renklere bürünmüş İspanyol evleri eski yaşam tarzını anımsatıyor ve korsanları şehirden uzak tutan eski limandaki dev duvar ise hala dimdik ayakta duruyor.

    Korsanların gizlenip güç kazanabilecekleri saklı koylarıyla ‘Korsanlığın Altın Çağı’nı destekleyen bu adalar, 18. yüzyılın sonlarındaki korsan faaliyetlerinin perde arkasında yer alıyordu.

    Anegada’da bulunan Anegada Beach Club hotel, bir İspanyol kalyonuna ait enkazda gömülü hazine bulunduğu söylenen Freebooters Point’ten arabayla kısa bir mesafede yer alıyor.

    Bu ‘Loved by Guests’ oteli, plajda deniz gören lüks çadırlarıyla kişiye özel bir korsan yaşamı arayanlar için kusursuz bir dinlenme noktası. İster hamaklarda yayılın, ister gizli hazineleri aramak üzere şnorkelle dalın… Burası içinizdeki korsanı kucaklamak ve adanın sunduğu her şeyi keyfetmek için muhteşem bir üs.

     

     

     

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.