DOLAR 32,542
EURO 34,8696
ALTIN 2431,913
BIST 9645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    P&G, geleceğin E-Ticaret trendlerini iş ortaklarıyla paylaştı

    P&G, geleceğin E-Ticaret trendlerini iş ortaklarıyla paylaştı
    19.03.2019
    A+
    A-

    Dünyanın ve Türkiye’nin en büyük temizlik ve kişisel bakım ürünleri şirketlerinden Ariel, Fairy, Prima, Pantene gibi markaların üreticisi P&G, hem fiziksel hem de dijital mağazası bulunan müşterilerine yönelik “Gelecek E-Ticaret’te” paneli düzenledi. Panelde e-ticaretin son trendleri, iş ortaklarıyla paylaşıldı.

    Markalarıyla her yıl milyarlarca insanın hayatına değer katan Procter&Gamble (P&G), gerçekleştirdiği projelerle tüketicilerin yaşamlarını iyileştirdiği gibi düzenlediği etkinliklerle de iş ortaklarının iş süreçlerinde iyileştirmeler yapmasına katkıda bulunuyor. Pazarlama dünyasının inovatif şirketlerinden olan P&G, bu doğrultuda hem dijital mağazası hem de fiziksel mağazası bulunan iş ortaklarına yönelik e-ticaret paneli düzenledi. Yaklaşık 30 kadar iş ortağının katıldığı panelde e-ticarette daha başarılı olmanın yöntemlerine dikkat çekildi.

    4 farklı oturum üzerinden gerçekleştirilen panelde katılımcıların ilgisini en çok çeken konu ise geleceğin perakendeciliğine yönelik oluşturulan deneyim alanı oldu. Katılımcılar; fuayede de oluşturulan deneyim alanında Sanal Gerçeklik (VR) gözlükleriyle geleceğin perakende mağazalarını görme fırsatı da yakaladı. Katılımcılar ayrıca fuaye alanındaki 8 farklı ‘start- up’dan bilgi alma fırsatı buldular.

    Panelinin açılış konuşmasını yapan P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu’nda E-Ticaret ve Kurumsal Ticari Pazarlama Direktörü Gaye Narmanlı Sunerli, P&G’nin e-ticaretteki bilgi birikimine, vizyonuna ve perakendecilere nasıl destek olabileceklerine yönelik açıklamalarda bulundu. Narmanlı “Bugün iş ortaklarımızla birlikte “Gelecek E-Ticaret’te” etkinliğimizdeyiz. Biz P&G olarak inovatif genimizle değişen trendlere hızlıca uyum sağlıyoruz. Bu yeni gelişen ticaret modelinde de hızlı tüketim ürünleri alanında derin bir uzmanlık kazandık ve kazanmaya devam ediyoruz. E-ticaret alanında kazandığımız bu uzmanlığı ve global vizyonumuzu iş ortaklarımızla paylaşmak ve birlikte gelişmek için bugün burada toplandık” dedi.

    Açılış konuşmasının ardından gerçekleştirilen oturumlarında ise değişen alışverişçi trendlerine, çok kanallı perakendeciliğe, e-ticaretin temellerine, satış kanallarına ve bu alandaki pazar stratejilerinin nasıl olması gerektiğineodaklanıldı. Vurgulanan diğer bir konu ise pazarlama stratejilerinin bugün en önemli trendlerinden olan ‘Büyük Veri’nin kullanımı oldu. P&G büyük verinin nasıl daha etkin kullanılabileceği ve iş ortaklarına bu konuda nasıl destek olabileceğinden bahsetti.

    Türkiye’de e-ticaret pazarının hacmi 23 milyar TL

    Panelde Türkiye’nin dijital dünyadaki durumuna da dikkat çekildi. Açıklanan bilgilere göre Türkiye’de internet penetrasyon oranı yüzde 73’lerde ve bu da yaklaşık 58 milyon kullanıcının internet erişimi olduğu anlamına geliyor. 2017 verilerine göre Türkiye’deki e-ticaret perakende hacmine bakıldığında ise yaklaşık 23 milyar TL’lik bir pazar büyüklüğü bu pazardan faydalanan online alışverişçi sayısının ise 5.3 milyon kişi olduğu ifade ediliyor. Bu rakamın perakende dışı sektörlerde ise 19,2 milyar TL olduğu açıklanıyor.

    Tüketicilerin online alandaki perakende harcamaları 3’e katlandı

    Türkiye’nin e-ticaret pazarının bütünü incelendiğinde ise tüketicilerin alışveriş trendlerin yaşadığı trendlerdeki değişimler, katılımcıların dikkatini çeken diğer gelişmelerden oldu. 2013 – 2017 yıllarını kapsayan verilere göre online perakende yapılan harcamalar 4,9 milyar TL seviyesinde kalırken 2017 yılına gelindiğinde bu sayının 14,7 milyar TL olduğu görülüyor.

    Türkiye’nin e-ticaretteki yıllık büyüme oranlarına bakıldığında ise istikrarlı bir artış göze çarpıyor. Türkiye’de e-ticaret pazar büyüklüğü; 5 yıllık süreç içerisinde toplamda yüzde 32 gibi dikkat çekici bir seviyede arttı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.