DOLAR 32,4701
EURO 34,5592
ALTIN 2474,071
BIST 9525,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Proust Ve Mürekkepbalığı: Okuyan Beynin Bilimi Ve Hikâyesi

    Proust Ve Mürekkepbalığı: Okuyan Beynin Bilimi Ve Hikâyesi
    12.07.2017
    A+
    A-

    Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), bilim kategorisinde “Proust Ve Mürekkepbalığı: Okuyan Beynin Bilimi Ve Hikâyesi” adlı kitabı yayımladı. Tufts Üniversitesi’nde bilişsel sinirbilimci ve çocuk gelişimci olarak görev alan Maryanne Wolf tarafından kaleme alınan kitap, Ferit Burak Aydar tarafından Türkçeye kazandırıldı.

    Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından bilim kategorisinde yayımlanan “Proust Ve Mürekkepbalığı: Okuyan Beynin Bilimi Ve Hikâyesi” adlı kitap, raflardaki yerini aldı. Ferit Burak Aydar’ın Türkçeye kazandırdığı kitap, okumaya dair benzer pek çok soruya cevap arıyor.

    Wolf, okuyan beynin tarihini, hem yazının icadından bu yana hem de günümüzde bir çocuğun yaşamı boyunca ele alıyor. Yazar kitapta disleksili çocukların okumayı öğrenirken neden zorlandıklarını ve özel yetilerini tartışıyor. Atalarımızın borçlarını ve isteklerini kil tabletlere ve papirüslere kaydedişinden derin düşüncelere erişmek için okuma sürecine geçişte beynin ne tür yöntemler kullandığını gösteriyor.

    Kitapta ayrıca önümüzdeki teknolojik değişikliklerin okuyan beyni ve entelektüel repertuarımızı nasıl etkileyeceğine dair temkinli gözlemler sunuyor. Proust ve Mürekkepbalığı, okumaya ve beynin işleyişine ilgi duyan herkesi keyifli bir yolculuğa çıkarıyor.

    Künye Bilgisi:

    Proust ve Mürekkepbaliği: Okuyan Beynin Bilimi Ve Hikâyesi

    Yazar: Maryanne Wolf

    Çeviren: Ferit Burak Aydar

    Fiyat (KDV Dâhil): 24 TL

    ISBN: 978-605-9389-57-0

    Barkod: 9786059389570

    Ürün Sırası: 128

    Ana Kategori: Bilim, Bilişsel Sinirbilim

    Ebat: 16,5 x 24 cm

    Sayfa Sayısı: 267

    Kapak Türü: Karton Kapak

    Koç Üniversitesi Yayınları Sertifika no: 18318

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.