DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    PTT’den ‘Tarihi Saat Kuleleri’ konulu anma pulu

    PTT’den ‘Tarihi Saat Kuleleri’ konulu anma pulu
    03.04.2019
    A+
    A-

    PTT AŞ tarafından 2017 yılında ‘İzmir Saat Kulesi’ ve 2018 yılında ‘Dolmabahçe Saat Kulesi’ görsellerine yer verilerek tedavüle sunulan ‘Tarihi Saat Kuleleri’ konulu anma pulu serisine 2019 yılında da devam ediliyor. Bu kapsamda ‘Büyük Saat Kulesi’ görseline yer verilecek tek değerli anma pulu ile ilk gün zarfı 2 Nisan 2019 tarihinde tedavüle sunuldu.

    Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (PTT AŞ) tarafından “Tarihi Saat Kuleleri” konulu anma pulu, 2019 yılı Pul Emisyon Programı kapsamında bugün tedavüle sunuldu. Posta pulunun yer aldığı portföy içerisinde; “Tarihi Saat Kuleleri” konulu 2 TL bedelli (36×78 mm boyutunda) Anma Pulu, söz konusu pula ait (140×210 mm boyutunda) 3,50 TL bedelli ilk gün zarfı PTT işyerlerinde, PTT’ye ait www. filateli. gov. tr web adresinde ve filateli cep uygulamasında satışı gerçekleştirilecek.

    Söz konusu filatelik ürünlerin satışı ile aynı tarihte “Cemalpaşa PTT Merkez Müdürlüğü / Adana” adresinde “Tarihi Saat Kuleleri 02.04.2019 ADANA” ibareli ilk gün damgası kullandırılacak.

    Tarihi Saat Kuleleri (Büyük Saat Kulesi) Hakkında:

    Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Büyük Saat Kulesinin yapımına 1881 yılında başlanmış ve 1882 yılında Vali Abidin Paşa tarafından yapımı tamamlanmıştır. Tuğladan kare prizma şeklinde olan kule, 35 metreye yakın yüksekliği ile Türkiye’nin en uzun saat kulesi olma özelliğine sahiptir. Kulenin üzerinde çanın asıldığı baldaken sistemi ile yapılan köşk bulunmaktadır. Baldakenin örülü dört bir tarafına saat kadranları yerleştirilmiş olup her yarım ve tam saatlerde çalmaktadır. Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde restorasyonu yapılan saat kulesi günümüz özgün mimarisine kavuşmuştur. Saat Kuleleri, genellikle kentin en yüksek tepesine veya her yerden görülebilen meydanlarına inşa edilirler. Ancak Büyük Saat Kulesi, Adana’nın düz bir şehir olması sebebiyle şehrin stratejik bir bölgesine inşa edilmiştir.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.