DOLAR 32,5795
EURO 34,995
ALTIN 2456,547
BIST 9761,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Rockwell Automation ASEM’i satın aldı!

    Rockwell Automation ASEM’i satın aldı!
    24.03.2020
    A+
    A-

    Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK) yaptığı açıklamada İtalya merkezli dijital otomasyon teknolojileri tedariğinde öncü ASEM S.p.A.’yı satın almak için anlaşma imzaladığını duyurdu. ASEM tam seri endüstriyel PC’ler (IPC), İnsan-Makine Arayüzü (HMI) donanım ve yazılımları, uzaktan erişim yetkinlikleri ve güvenli Endüstriyel IoT geçit çözümleri sunuyor.

    ASEM’in yüksek performanslı otomasyon çözümleri akıllı teknolojiler ve verim artışlarıyla Connected Enterprise’ı hayata geçiriyor ve akıllı aygıtları, kontrol platformlarını, tasarım ve operasyon yazılımlarını tek bir ağ üzerinde entegre ederek daha güvenli bir ortam yaratıyor.

    Rockwell Automation Mimari & Yazılım Kıdemli Başkan Yardımcısı Fran Wlodarczyk satın almaya ilişkin açıklamasında şunları söyledi: “ASEM’in IPC pazarındaki gücü ve HMI alanındaki uzmanlığı Kontrol & Görüntüleme donanım ve yazılım portföyümüzü genişleterek yüksek performanslı entegre otomasyon çözümleri sağlama yetkinliğimizi daha da güçlendirecek. ASEM’in ürünleri, endüstriyel bilişim ihtiyaçları için yüksek konfigürasyona ihtiyaç duyan müşterilerimize yenilikçi donanım ve yazılım seçenekleri sunarak pazara daha hızlı ulaşmalarını, toplam sahip olma maliyetini azaltmalarını, varlık kullanımını iyileştirmelerini ve kurum riskini daha iyi yönetmelerini sağlayacak”

    ASEM Kurucusu, Başkanı ve CEO’su Renzo Guerra kararı şu sözleriyle değerlendirdi: “ASEM İtalya’da pazar lideri konumunda ve kalitesi kanıtlanmış bir markası var. Endüstriyel PC ve endüstriyel yazılımların tasarım ve üretimindeki uzmanlığımızla Rockwell Automation’ın Kontrol & Görüntüleme çözümlerini genişletmekte ve müşterilerimizin dijital dönüşümlerini hızlandırma fırsatı bulmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Satın alma işlemi kapsamında Almanya merkezli KEB Group’un ASEM’deki azınlık hissesi de alınacak. Ayrıca Rockwell Automation ASEM’in KEB’le olan stratejik tedarikçi ve teknoloji çözüm ortağı ilişkisini sürdürecek. Satın alma işleminin otoritelerin onayına ve koşullara bağlı olduğu, 2020 bahar aylarında tamamlanmasının öngörüldüğü ve Mimari & Yazılım segmenti altında raporlanacağı belirtiyor” dedi.

    Rockwell Automation 19 ve 20 Şubat tarihlerinde Miami, Florida’da gerçekleşecek Barclays ve Citi yatırımcı konferanslarında konuya ilişkin daha fazla bilgi paylaşacak.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.