DOLAR 32,4975
EURO 34,7954
ALTIN 2487,604
BIST 9559,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Seçim sonrası gayrimenkul piyasaları umutlu

    Seçim sonrası gayrimenkul piyasaları umutlu
    02.04.2019
    A+
    A-
    Yerel seçimlerin tamamlanması sonrasında gözler tekrar ekonomi piyasalarına yöneldi. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, seçim sonrası dönemden umutlu olduklarını dile getirdi.
    Yerel seçimlerin tamamlanması sonrasında gözler tekrar ekonomi piyasalarına yöneldi. Özellikle son dönemde suskun olan gayrimenkul piyasasında 2019 yılının ilk 2 ayında geçen yıla göre yüzde 20 daralma söz konusu. Konut satışları ilk 2 ayda 151 bin 387’de kalırken, tüm satış işlemleri ise 286 bin 246 olarak gerçekleşti.
    Seçim sonrası dönemden umutlu olduklarını dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Seçimler sonrasında mazbatayı alan başkanlar vaatlerini gerçekleştirmek için çalışmalara başlayacaklar. Özellikle belediyelerin hizmet alanlarında kamusal hizmetlerin artması, ulaşımın kolaylaşması, turizme yönelik çalışmalar, kreş ve eğitim alanları, otopark ve yeşil alanlar, bağlantı yolları ve köprüler, kültürel ve sosyal alanlar ile yeni vizyonlar ortaya konulacak. Bunlar da aslında gayrimenkul geliştirme faaliyetleri olarak o ilçeye, o şehre olan talebi artıracak” dedi.
    Krizi Fırsata Çevirebilmeliyiz
    Gayrimenkul piyasalarında özellikle mevcut durumda birçok fırsat olduğunu da dile getiren Altın Emlak Genel Müdürü, “Tapu harçlarındaki indirim ve KDV muafiyetlerinde süreler yıl sonuna kadar uzatıldı. Yabancılara satışta KDV muafiyetleri, vatandaşlık işlemlerinin kolaylaştırılması sağlandı. Mevcut stoklar için kredi kampanyaları devam ediyor. Bu noktada stoklar tükendikten sonra fiyatlarda yüksek artışlar kaçınılmaz olacak. Şu anda satışta olan birçok gayrimenkul, inşaat maliyetinin altında arz ediliyor. Bu fırsatı yatırımcı mutlaka değerlendirmeli” dedi.
    Riskli Yapılar Unutulmamalı
    Seçimler sonrası rehavetin oluşmaması ve özellikle riskli yapıların unutulmaması gereğini de dile getiren Özelmacıklı, “Riskli yapıların ve alanların titizlik ve takibi yönetim değişikliklerinden etkilenmemeli. Tüketicilerin inşaat sektörüne olan güvenleri artırılmalı. Riskli alanlarda belediyeler çözümler sunmalı vatandaşa yol göstermeli” dedi.
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.