DOLAR 32,4838
EURO 34,972
ALTIN 2431,689
BIST 9716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sefer Altıoğlu: Bakanlığın açıklayacağı kampanyalarla sektör çarkları daha hızlı dönecek

    Sefer Altıoğlu: Bakanlığın açıklayacağı kampanyalarla sektör çarkları daha hızlı dönecek
    15.08.2018
    A+
    A-

    TÜİK, 2018 yılı Temmuz ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Sektör temsilcilerinden MİNT Yönetim Kurulu Başkanı Sefer Altıoğlu şu değerlendirmede bulundu….

    Temmuz ayında TUİK’in açıkladığı konut satış rakamlarına baktığımızda; Türkiye genelinde 2018 Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 oranında artarak 123 bin 878 adet konut satıldığını görüyoruz.

    Türkiye genelinde ipotekli konut satışlarının payının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,2 oranında azaldığını, artan faizlerin etkisini bu azalmadaki etkisini açıkça görmüş oluyoruz. Mevsim etkisine ve dövizde yaşanan artışlara rağmen yaşanan bu büyümenin önümüzdeki dönemde sağlanabilmesi sektör açısından oldukça umut verici bir gelişme. Yabancıya yapılan konut satışlarına baktığımızda yüzde 65 civarında artış var. Temmuz ayı istatistiklerinin dikkat çeken önemli bir verisi oldu.

    Son olarak; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sektörün içinden, sıkıntılarını ve beklentilerini bilen bir Bakanın Sayın Murat Kurum’un atanmış olması da hem sektör olarak hem de emlak yatırımcısı açısından oldukça umut verici bir adım oldu. Sayın bakanımızın koltuğuna oturduktan kısa süre sonra yaptığı kampanya açıklamaları bile sektörün çarklarının daha hızlı hareket edeceğine işaret.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.