DOLAR 32,5372
EURO 34,7327
ALTIN 2486,512
BIST 9524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Siemens Ev Aletleri Contemporary İstanbul’da heyecan verici bir deneyim yaşatacak

    Siemens Ev Aletleri Contemporary İstanbul’da heyecan verici bir deneyim yaşatacak
    11.09.2017
    A+
    A-

    Siemens Ev Aletleri, bu yıl 12’inci kez İstanbul’u uluslararası sanat merkezlerinden biri haline getirecek olan Contemporary İstanbul çağdaş sanat fuarının Plugin Yeni Medya Bölümü’nün sponsoru oldu. Plugin sponsorluğunun yanı sıra Contemporary İstanbul fuarında özel bir alana da sahip olan Siemens Ev Aletleri, bu alanda dijital sanatın genç yeteneklerinden Can Büyükberber ve Marpi’nin heyecan verici eserlerini sergileyecek.

    İstanbul’u ve Türk sanatını dünya piyasasıyla buluşturan Contemporary İstanbul, 14 – 17 Eylül tarihlerinde 12’inci kez kapılarını açıyor. Türkiye’nin önde gelen galerilerinin, sanatçılarının, kurum ve kuruluşlarının yanı sıra koleksiyonerleri ve sanatseverleri bir araya getirecek olan fuarın, Plugin Yeni Medya bölümünün sponsorluğunu ise Siemens Ev Aletleri üstleniyor.

    Estetik tasarımı, ürünlerinde etkileyici yenilikler ile birleştiren Siemens Ev Aletleri, mimari tasarım ve metropolitan yaşama olan bağlılığını, yaratıcı ve vizyoner buluşları ile tamamlayarak modern ev aletlerinin geleceğine yön veriyor. Bunu yaparken hayatın içindeki anları da zenginleştirerek bugünün ve yarının ev yaşamını yaratıyor. Bilim ve teknolojinin kesişim noktasında yer alan güncel sanat eserlerini sergilemeye adanmış Plugin bölümünün sponsorluğunu üstelenen Siemens Ev Aletleri, Contemporary İstanbul’un ziyaretçilerini tıpkı marka özünde olduğu gibi “heyecan verici olasılıklar”ın dünyasını deneyimlemelerini sağlayacak etkileyici bir gezintiye çıkaracak.

    Can Büyükberber ve Marpi’nin eserleri Siemens Ev Aletleri alanında sergilenecek

    Siemens Ev Aletleri Plugin sponsorluğunun yanı sıra Contemporary Istanbul kapsamındaki özel standında ise dijital sanatın genç yeteneklerini ağırlayacak. Marka özü olan “heyecan verici olasılıklar” mottosuna uygun şekilde, Can Büyükberber ve Marpi’nin eserleri, yeni medyanın sanatı heyecan verici ve beklenmedik deneyimler yaratan ve yaşatan bir alan olarak nasıl yeniden kurguladığına dikkat çekecek.

    Can Büyükberber’in Siemens Ev Aletleri’nin alanında sergilenecek “Morphogenesis” (Şeklin Başlangıcı) adlı eseri, basit geometrik yapı taşlarından karmaşık formlar ve sistemlerin oluşmasına neden olan süreğen değişim ve dönüşümü konu alıyor. Bir açıdan içinde yaşadığımız evrene benzeyen ve büyük ölçüde onu yöneten kurallara benzer kurallarla yönetilen kendi içine kapalı bir evren oluşturuyor. Böylece, hayatta her şeyin birbirine bağlı olduğuna, bütün karmaşık sistemlerin temellerini basit yapı taşlarının oluşturduğuna ve hayatta en temel sabitin değişim olduğuna dikkatimizi çekiyor. Alternatif bir evren olan eser, izleyiciyi içine girmeye davet ediyor.

    Polonyalı sanatçı Marpi doğanın dijital bir temsili olarak düşünülebilecek “Binary Garden” isimli eseri ile Siemens Ev Aletleri standında yer alacak. İşlerinde ağırlıklı olarak etkileşime odaklanan Marpi, tek bir işle etkileşime giren binlerce insanı birbirine bağlayacak sistemler geliştiriyor ve izleyiciyi yaratım sürecine ortak etmekten keyif alıyor. Bu ortaklık sonucunda, eser aynı hayat gibi sayısız etkileşim sonucunda şekillenen beklenmedik sonuçlar içeriyor. “Binary Garden” da bir taraftan, 0 ve 1’lerden oluşan bilgisayar dilinin yönettiği bir ekran üzerindeki siyah ve beyazlara indirgenmiş olsa da diğer yandan bu doğa temsili tıpkı içinde yaşadığımız doğa gibi sürekli değişiyor ve bizim etkimizle dönüşüyor.

    Can Büyükberber ve Marpi, Siemens Ev Aletleri’nin alanında sergilenecek “Generative Tissue” isimli ortak eserlerinde ise, yine çok sayıda izleyicinin aynı anda kontrol edebileceği dijital heykeller yaratıyor. Parçalanma ve tekrar bir araya gelme arasındaki daimi dengeye odaklanan bu eser, etkileşimle şekillenen yapısıyla her saniye beklenmedik ve tahmin edilemez sonuçlar ortaya çıkarıyor. Esere telefonlarıyla bağlanan izleyiciler, onu geri döndürülemez şekillerde dönüştürüyor ve sadece bir an için varlığını sürdürebilen ve diğer bir izleyicinin müdahalesi ile tekrar dönüşen benzersiz ve kendilerine özgü işler yaratıyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.