DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2496,864
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Sistem Global’den KOBİ’ye ücretsiz destek

    Sistem Global’den KOBİ’ye ücretsiz destek
    28.08.2018
    A+
    A-

    Sistem Global Danışmanlık ekonomideki dalgalanmalardan KOBİ’lerin etkilenmemesi için bazı hizmetleri ücretsiz vereceğini duyurdu

    Sistem Global Danışmanlık, Ar-Ge ve Teknoloji odaklı katma değer sağlayacak faaliyetleri desteklemek ve ülkemize döviz girdisini arttırmak amacıyla “Bugün Değilse Ne Zaman” mottosuyla yeni bir hareket başlattığını duyurdu.Sistem Global, bu hareket ile yetkinlik alanına giren ve ülkemizde katma değer üretip güçlenebilmemize fayda sağlayabilecek faaliyetleri desteklemek amacıyla bazı hizmetlerini yıl sonuna kadar bu faaliyetleri gösteren KOBİ’lerimize ücretsiz olarak sunma kararı aldı.

    KOBİ’ler Yaşasın Diye

    Sistem Global Danışmanlık, ekosisteme değer katıp destek olabilecek tüm kişi ve kurumları kendileri, hizmetleri ve ürünleri ile bu harekete dahil olmaya davet etti. Küçük ve orta büyüklükteki (KOBİ) işletmelerin teknoloji odaklı yaşam döngülerini sağlıklı şekilde sürdürmeleri için gerek Sistem Global gerekse diğer hizmet ve ürün sağlayıcılar tarafından sunulacak hizmet paketleri hazırlık aşamasında olan web portalı üzerinden yürütülecek.

    Yaklaşık 25 yıldır Ar-Ge teknoloji ve Ar-Ge’ye dayalı üretim yapan küçük ve orta boylu işletmelerin geliştirilmesi, kaynaklara erişimi, teknik, mali ve hukuki hizmetleri ile onlara yol arkadaşı olan Sistem Global Danışmanlık, aşağıdaki hizmetlerini 3 yaşını aşmamış, Ar-Ge ve teknolojiye dayalı faaliyet gösteren, katma değer üretebilecek KOBİ’lere ücretsiz olarak sunacaktır.

    Patent Ücreti de Yok

    Bu hizmetlerde;

      • * Fikrin korunması ve patent telif, tescil işlemleri,
      • * Şirket kuruluşu hizmetleri,
      • * Sözleşmeler konusunda danışmanlık,
      • * Mevcut teşvik uygulama analizi,
      • * Potansiyel Ar-Ge teşvik ve destek analizi,
      • * Teşvik ve destek başvuru hizmetleri,
      • * Dijital dönüşüm durum tespit ve olgunluk analizi,
      • * Mali görünüm açısından yatırımcıya hazırlık analizi yer alacak.

    Elimizi Taşın Altına Koyduk

    Sunulacak bu ve benzeri hizmetlerin; Ar-Ge ve teknoloji ile değer üreterek dünyaya açılmak isteyen firmalar için itici bir güç olması ve Ülkemiz için yeni değerler yaratması hedefleniyor.

    Bugün Değilse Ne Zaman hareketi ile ilgili görüşlerini açıklayan Hüseyin Karslıoğlu şöyle konuştu:

    “Sistem Global Danışmanlık yetkinlik alanına giren hizmetleri ücretsiz sunmanın yanı sıra, elini değil kolunu taşın altına koyacak ve kapsamda ki KOBİ’lerin patent başvuruları için gerekli olan harçları da kendi kaynaklarından ödeyerek sponsor olarak karşılayacaktır. Fikri mülkiyetin doğru şekilde korunması KOBİ’ler için oldukça önemli. Artık yeni dönemde KOBİ’lerimizin yönünü dünyaya çevirmeleri gerekiyor. Sistem Global, KOBİ’lerin en azından yerel patent haklarını alarak fikri mülkiyet haklarının garanti altına alınmasını destekliyor. Her zaman bireysel olarak ne kazanacağıma bakmamalıyız bu gün gücümüz, kapasitemiz, imkanlarımız neyse bu ölçüde hepimizin birbirine destek olma ve paylaşma günüdür. Başlattığımız bu destek hareketine bizim dışımızda da ülkemizde ki KOBİ’lerimize değer üretebilecek tüm kişi ve kurumların katılımını önemle bekliyoruz. ”

    Herkese Davet

    Döviz kurlarındaki oynaklığın reel sektör için bir tehdit olduğunu dile getiren Sistem Global Kurucu Ortağı Hüseyin Karslıoğlu, KOBİ’ler için döviz kuru riskini yönetme konusunda detaylı ve pratik eğitimleri Türkiye genelinde vereceklerini de aktardı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.