DOLAR 32,5373
EURO 34,9489
ALTIN 2457,302
BIST 9882,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TAİDER Gelecek Nesilleri aile şirketlerinde yeni nesil girişimciliği konuştu

    TAİDER Gelecek Nesilleri aile şirketlerinde yeni nesil girişimciliği konuştu
    06.07.2018
    A+
    A-

    Ülkemizdekiaile şirketlerinin kurumsallaşmasını ve kârlı sürdürülebilir büyümesinidestekleyerek, ülkemiz ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıylafaaliyetlerini sürdüren TAİDER Aile İşletmeleri Derneği 18-40 yaş arası geleceknesil üyeleri, İzmir Temsilciliği tarafından düzenlenen “Aile ŞirketlerindeGirişimcilik” etkinliğinde bir araya geldi.

    Etkinliğekonuk konuşmacı olarak katılan KAM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve TAİDER AnkaraTemsilcisi Sabri Berkan BAYKAM, aile şirketlerinde girişimcilik ruhunundesteklenmesi için atılması gereken adımları, kendi deneyimlerinden yola çıkarakkatılımcılarla paylaştı.

    Babasınınkurucusu olduğu ve sektör lideri haline getirdiği şirketlerinde uyguladığıyönetsel tarzın detaylarını ve deneyimini bir kitapta toplamak yerine biryazılıma çevirmeye karar veren KAM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Berkan BAYKAM’ınardında ailesinin büyük bir desteği bulunuyor. BAYKAM, şirketteki yapınınkurumsallaşmasını, kişilere bağımlılığın azalmasını, verimliliğin artmasını veiletişimin güçlenmesini hedefleyen girişimcilik hikayesinden bahsederken, “aileşirketimizin başarısının ardında babamın şirketin kurumsal yapısında toplamkalite yönetimi, yalın imalat ve benzeri yönetsel sistemlerden harmanlayıpsadeleştirerek oluşturduğu bir yönetim felsefesi bulunuyor. Bunu günümüzteknolojisinin yardımıyla hem kendi şirketimizin hem de başka şirketlerin işineyarayacak nitelikte bir yazılıma çevirmek istedim. Babamın beni desteklemesi,onun tecrübeleri ve yoğun bir gözlemle elde ettiğim bilgiler ışığında ‘Oplom’doğdu. Projenin tamamlanıp hayata geçirilmesine kısa bir süre kala babam vefatetti; ancak sonrasındaki süreçte de annemin, kız kardeşimin ve yazılımşirketimizdeki ekibimin bana güvenmelerinin bunu başarmamızda katkısı büyükoldu.”dedi.

    Toplantıdakatılımcıların sorularını da yanıtlayan BAYKAM kurumsallığın önemine vurguyaparak, şirketlerinin “önce kendin beğen”, “zamanında yapılmayan iş, hiçyapılmamış sayılır”, “herkes bilmesi gerektiği kadarını, en iyi şekildebilmelidir” ve “ne yazarsan yap, ne yaparsan yaz” ilkelerine değinerek, “birişin tek sorumlusu olur” yaklaşımını da vurgulayarak TAİDER Gelecek NesilÜyelerine deneyimlerini oldukça esprili ve akılda kalıcı anlatım tarzıylaaktardı.

     

    TAİDER Aile İşletmeleriDerneği, ülkemiz aile işletmelerininyüksek performanslı, uluslararası yönetim ilkelerine sahip, ülkemize değeryaratan ve sürdürülebilir kurumlar haline gelmelerine destek veren, üyelerininen iyi uygulamaları ve çözüm gerektiren sorunları paylaşabilecekleri, dünyanınönde gelen aile şirketleri ile iletişim kurabilecekleri ve gelecek nesillerinigeliştirebilecekleri önder kurumdur. Türkiye’deki aile işletmelerinin nesillerboyu gelişmesi, ülkemiz ekonomisinin daha sağlıklı ve kalıcı büyümesine destekolmak amacıyla 2012 yılında kurulmuştur ve 31 ülkede örgütlenmiş İsviçremerkezli Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (Family Business NetworkInternational) Türkiye paydaşıdır.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.