DOLAR 32,5969
EURO 34,8066
ALTIN 2495,63
BIST 9464,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tarihin sırlarını AKS ile aydınlatın

    Tarihin sırlarını AKS ile aydınlatın
    24.05.2017
    A+
    A-

    Akasya Kültür Sanat’ta yer alan Hisart Canlı Tarih ve Diorama Sergisi yoğun istek üzerine 30 Haziran’a uzatıldı.

    Akasya Kültür Sanat, dünyanın ilk ve tek canlı tarih ve diorama müzesi Hisart ile tarih meraklılarını, zamanda büyülü bir yolculuğa davet ediyor. Yoğun istek üzerine31 Mayıs’ ta bitecek olan sergi 30 Haziran’a kadar uzatıldı. Hisart Canlı Tarih ve Diorama Sergisidioramalarla ve üç boyutlu mankenlerle zenginleştirilerek, tarihimizin eşsiz mirasını yeni nesiller için AKS’de gün yüzüne çıkarıyor. Bu muhteşem sergiyi Akasya Kültür Sanat’ta ziyaret etmeyi kaçırmayın.
    Küratör Nejat Çuhadaroğlu tarafından hazırlanan sergide, bin yıllık tarihimize etki eden olaylar, savaşlar, dönemlere ait askeri ve etnografik eserler, dünyanın kaderini belirleyendönüm noktaları 3 boyutlu modellendirilerek diorama tekniği ile AKS’de sergileniyor.
    Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Kurtuluş Savaşı’ndan 1. ve 2. Dünya Savaşlarına kadar tarihin en büyük savaşları, fetihleri ve kaderleri değiştiren anlar, askeri ekipmanlar, orijinal ve orijinaline sadık kalınarak hazırlanan kıyafetler, bayraklar, alem ve sancaklar, kılıçlar, silahlar, madalya ve nişanlar, tablolar, orijinal fotoğraflar, gravürler, gazete kupürleri ve daha binlerce eserin sergilendiği Hisart Canlı Tarih ve Diorama Sergisi, Roma İmparatorluğu döneminden 1990-1991 Körfez Savaşı’na kadar olan geniş kapsamlı bir süreci destansı bir anlatımla AKS’ye taşıyor.
    Ziyaret Saatleri:
    Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi 10.00 – 18.00
    Pazar: 12.00 -19.00
    Biletler zemin AKS gişede ve Biletix’te…
    AKASYA KÜLTÜR SANAT
    Akasya 3. Kat Kültür, Sanat ve Sinema Katı
    Akasya , Çeçen Sok. No : 25. Acıbadem – Üsküdar

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.