DOLAR 32,5916
EURO 35,0051
ALTIN 2453,896
BIST 9791,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    Tatilcilerin yarısı için en önemli kriter “hijyen”

    02.08.2019
    A+
    A-

    Ülkemizin lokomotif sektörlerinden turizm sektörü her yıl daha fazla büyümeye ve daha çok turisti ağırlamaya odaklanıyor. Sektörde 10.000’den fazla işletmeye profesyonel çözümler sunan Eczacıbaşı Profesyonel’in İstanbul, Ankara ve İzmir’de otellerde konaklayan tatilcilerle gerçekleştirdiği araştırma ise tatilcilerin bir işletmede görmek istediği en önemli kriterin hijyen ve temizlik olduğunu ortaya koyuyor. Araştırmaya göre, beş yıldızlı otellerde konaklayan tatilcilerin yüzde 76’sı odalarındaki tuvaleti kendisi temizlemeden kullanmıyor, her 4 tatilciden biri ise otellerde en çok hijyenle ilgili sorun yaşıyor.

    Yaz mevsimi, okul ve uzun bayram tatilleri derken turizm sektörü en yoğun zamanlarını yaşıyor.  İşletmelere gıda ve hijyen konusunda ürün, danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunan Eczacıbaşı Profesyonel’in yaz sezonunda otellerde konaklayan tatilcilerin hijyen beklentilerine yönelik yaptığı bir araştırma, turizm sektöründe hizmet veren işletmelerin hijyene daha fazla önem vermesi gerektiğini ortaya koyuyor. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki otellerde konaklayan 18 – 65 yaş aralığındaki tatilcilerin katılımı ile gerçekleştirilen araştırmaya göre tatilcilerin bir işletmeden en büyük beklentisi ise “hijyen”.

    En hassas noktamız çarşaf temizliği!
    Araştırmaya göre, tatilcilerin yüzde 48’i konakladıkları odanın hijyeninin en önemli kriter olduğunu vurguluyor. Bu durumu yüzde 21 ile restoran hijyeni, yüzde 17 ile ortak alan hijyeni takip ediyor. Konaklanan odada tatilcilerin en hassas oldukları konu ise “çarşaf ve battaniyelerin” temizliği.

    Tatilciler kendi temizliğini kendi yapıyor

    Araştırmaya göre; her 4 kişiden biri bugüne kadar otellerde hijyen ile ilgili en az bir sorun yaşamış. Bu nedenle de kendi temizlik kriterlerini kendileri yerine getiriyor. Örneğin; tatilcilerin yüzde 76’sı odadaki klozeti kullanmadan önce mutlaka kendisi temizliyor. Yüzde 69’u odadaki bardakları yıkamadan kullanmıyor, 5 yıldızlı otellerde dahi tatilcilerin yüzde 55’i kullanacağı tüm havluları kendisi getiriyor. Havlusunu yanında taşımayanlar da el kurulamak için en çok kağıt havlu tercih ediyor. Tatilcilerin yüzde 56’sı ise hijyeninden endişe ettiği için küvete bile terlikle basıyor.

    Koku en hassas noktalardan birisi

    Tatilcilerin çoğu için konaklayacakları odaya sigara kokusunun sinmiş olması ciddi bir rahatsızlık kaynağı. Hatta, konaklayanların yüzde 7’si sigara, nem ya da küf kokan bir odada kalmak yerine otel değiştirebileceğini söylüyor. Kanalizasyon kokusu, ıslak havlu kokusu ya da halıların kötü kokması, otelde konaklayanların en çok dikkat ettiği diğer konular arasında yer alıyor.

    Klozet kapak örtüsü olmazsa olmazlardan!

    Araştırmaya göre, ortak alan tuvaletlerinde klozet kapak örtüsü olmaması tatilcileri en çok rahatsız eden konuların başında geliyor. Kapak örtüsü olmaması durumunda tatilcilerin yüzde 41’i tuvaleti kullanmadığını beyan ederken; yüzde 34’ü ise klozete tuvalet kağıdı sermekte çözüm buluyor.

    Düzenli denetim tercihleri belirliyor

    Araştırma sonuçlarına göre, tatilcilerin yaklaşık yüzde 70’inin tesis seçimlerinde tesisin temizlik standartlarının düzenli olarak denetlenmesi önemli bir rol oynuyor. Otellerde konaklayanların yüzde 78’i temizlik standartları ortalama tesislerin daha üzerinde olan bir otele daha fazla ücret ödemeye bile razı olduğunu söylüyor.

    İşletmelere hijyen eğitimi
    ResimEczacıbaşı Profesyonel turizm, yiyecek-içecek, AVM, eğitim ve sağlık gibi hijyenin önemli olduğu sektörlere geniş ürün portföyünün yanı sıra EP Akademi ile eğitim, denetim ve danışmanlık hizmetleri de sunuyor. EP Akademi, müşterilerin karşılaştığı sorunları etkin, hızlı ve doğru bir şekilde çözmelerine yardımcı olarak, yüksek standartta temizlik ve hijyen seviyesinin sağlanması için işletmelere yönlendirici eğitimler veriyor.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.