DOLAR 32,5887
EURO 34,7713
ALTIN 2507,595
BIST 9693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TEMA Vakfı’nın yönetimi 23 Nisan’da Rüya Aygüneş’e emanet

    TEMA Vakfı’nın yönetimi 23 Nisan’da Rüya Aygüneş’e emanet
    24.04.2019
    A+
    A-

    23 Nisan’da TEMA Vakfı’nın yönetim koltuğuna oturan 9 yaşındaki Rüya Aygüneş, iklim değişikliğine karşı harekete geçmeleri için yetkilileri göreve çağırdı.

    TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle iklim değişikliğinin çarelerini konuşmak ve bu konuda çocukların çağrılarına kulak vermek için koltuğunu Rüya Aygüneş’e bıraktı.

    Büyüklerin üzerine düşeni yapmaması, çocukları harekete geçirdi

    TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, “İklim değişikliği, bilim insanlarınca günümüz toplumlarının karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan biri olarak tanımlanıyor. İklim değişikliğiyle mücadelede hükümetlerin üzerine düşeni yapmaması, İsveçli genç aktivist Greta Thunberg’in Cuma günleri okula gitmek yerine eylem yapmasına ve “Fridays for Future” (Gelecek için Cuma Günleri) hareketinin başlamasına sebep oldu. Bu hareket tüm dünyada dalga dalga büyüyerek önemli bir iklim hareketine dönüştü. Rüya Aygüneş de Türkiye’den bu eyleme destek veren çocuklardan biridir. Çünkü çocuklar geleceklerinden kaygı duyuyor. Geleceğimiz için büyük önem taşıyan bu konuya gösterdikleri ilgi için kendisinin nezdinde tüm çocuklara teşekkür ediyorum ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

    23 Nisan’da çocuklar eğlenir, ama biz eğlenemiyoruz

    Geçtiğimiz günlerde Açık Gazete’nin yaptığı “İklimin Resmi” çağrısına kendi resmiyle yanıt verip, Açık Radyo’da bu konuya dikkat çektiğini belirten Rüya Aygüneş, Deniz Ataç’ın koltuğuna oturunca tüm dünyayı iklimi koruma konusunda harekete geçmeye çağırdı. Rüya Aygüneş “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız. 23 Nisan’da çocuklar eğlenir, ama biz şu an eğlenemiyoruz. Çünkü aklımıza takılan tek şey geleceğimizin olup olmayacağıdır. Bugünü mutlu yaşamamız için sizden tek bir isteğimiz var. Çocukları artık dinlemenizi istiyoruz. Bizi ciddiye almalısınız. İklim krizini çözmemiz için tüm gücünüzü vermelisiniz. Türkiye’deki çocuklar adına Paris İklim Anlaşması’nı onaylıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.