DOLAR 32,4542
EURO 34,7357
ALTIN 2440,277
BIST 9915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TKYD’nin yeni başkanı Feyyaz Ünal oldu

    TKYD’nin yeni başkanı Feyyaz Ünal oldu
    30.03.2019
    A+
    A-

    Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) IX. Olağan Genel Kurulu’nda, yeni Yönetim Kurulu seçildi. Genel Kurul sonrası ilk toplantısını gerçekleştiren yeni Yönetim Kurulu, TKYD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Feyyaz Ünal’ı seçti.

    Kurumsal yönetim anlayışının tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi hedefiyle faaliyet gösteren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) IX. Olağan Genel Kurulu, Yapı Kredi Plaza’da gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısında, TKYD’nin yeni Yönetim Kurulu üyeleri seçilirken, Genel Kurul sonrası ilk toplantısını gerçekleştiren yeni Yönetim Kurulu, TKYD Başkanlığı’na Feyyaz Ünal’ı getirdi. Derneğin başkan yardımcıları ise Tamer Saka, Onur Çevikel ve Duygu Yılmaz oldu.

    2003 yılında kurulan ve bugün artık 55’i kurumsal, 600’den fazla bireysel temsilci ile özel sektör, medya, düzenleyici kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya arasında önemli bir iletişim ağı görevi üstlenen TKYD’nin Genel Kurulu öncesi, 3 yıl üst üste TKYD Yönetim Kurulu Üyeliği yapan isimler için bir ödül töreni düzenlendi.

    Feyyaz Ünal: “Kurumsal yönetimde iyi uygulamaların artırılması için çalışmayı sürdüreceğiz”

    TKYD Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Feyyaz Ünal, yaptığı konuşmada, Yönetim Kurulu’na teşekkür ederek, Türkiye’de, adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilen kurumsal yönetim anlayışının yaygınlaştırılması amacıyla faaliyet gösteren TKYD’nin başkanlığına getirilmekten dolayı gurur duyduğunu söyledi. Ünal, sözlerine şöyle devam etti: “İnsan en iyi yaparak öğreniyor. Yapabilmek için de hakkında fikir sahibi olmak lazım ki bunu ancak doğru insanlarla doğru ortamlarda bir arada olarak gerçekleştirebiliriz. TKYD’nin en büyük faydası bence budur; kurumsal yönetimi özümsemiş kişilerle birlikte vakit geçirme imkanı. Yönetim kurulu olarak başarılı bir dernek devralıyoruz. Sayın Ali Pandır’a ve geçmiş dönem yönetim kuruluna bu imkanı yarattıkları için teşekkür ederiz. TKYD olarak bundan önce olduğu gibi önümüzdeki dönemde de ülkemizde kurumsal yönetimde iyi uygulamaların artırılması için çalışmayı sürdürecek, kurumlara bu yolda rehberlik etmeye devam edeceğiz.”

    TKYD Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Feyyaz Ünal, Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Çalışma hayatına ARGE Danışmanlık’ta Yönetim Danışmanı olarak başlayan Ünal, 2006 yılından bu yana, aralarında çimento endüstrisinin güçlü şirketlerinden Batıçim ve Batısöke ile enerji üretimi ve perakende satışı alanında faaliyet gösteren Batıenerji, hazır beton tesisleri bulunan Batıbeton, liman işletmeciliği ve lojistik alanında faaliyet gösteren Batıliman ve uçucu külün endüstriyel alanlarda hammadde olarak kullanımını sağlayan Ash Plus’ın bulunduğu Batı Anadolu Grubu’nda İcra Kurulu Üyesi olarak çalışıyor. Feyyaz Ünal aynı zamanda, TİM Sektörler Konseyi Üyeliği, Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu ile Elektrik Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

    TKYD Genel Kurulu’nda belirlenen IX. Dönem Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor:

    TKYD Yönetim Kurulu:

    • Feyyaz Ünal             Yönetim Kurulu Başkanı
    • Tamer Saka             Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
    • Onur Çevikel             Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
    • Duygu Yılmaz             Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
    • Kayra Üçer             Yönetim Kurulu Üyesi / Sekreter
    • Ümit İhsan Yayla Yönetim Kurulu Üyesi / Sayman
    • Nursel İlgen             Yönetim Kurulu Üyesi
    • Cüneyt Sezgin             Yönetim Kurulu Üyesi
    • Ece Börü             Yönetim Kurulu Üyesi
    • Selim Oktar             Yönetim Kurulu Üyesi
    • Dorukhan Acar             Yönetim Kurulu Üyesi
    • Güray Karacar Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
    • Nihal Mashaki             Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
    • Ali Kamil Uzun Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
    • Burak Koçer             Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
    • Ozan Altan             Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
    • Tanyer Sönmezer Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
    • Eray Akdağ             Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
    • Adnan Akan             Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
    • Erkin Erimez             Yönetim Kurulu Yedek Üyesi
    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.