DOLAR 32,4978
EURO 34,5566
ALTIN 2498,066
BIST 9548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ Başkanı Ergün Turan, Giresun’da incelemelerde bulundu

    TOKİ Başkanı Ergün Turan, Giresun’da incelemelerde bulundu
    28.03.2018
    A+
    A-

    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, idarenin Giresun şantiyelerinde incelemelerde bulundu.

    Bulancak’ta 342 konutun inşası tamamlanıyor

    İlk olarak Giresun Bulancak’ta inşası yüzde 90 seviyesine ulaşan 342 konutluk projenin şantiyesinde incelemelerde bulunan Turan, proje içerisinde yer alan camiyi de gezdi.

    Şehirleri kimlikleri, gelenekleri, yerleşik demografik yapının kültür ve değerleriyle uyumlu olarak yenilediklerini vurgulayan Turan, şöyle devam etti:  “Giresun Bulancak projemizi yerel mimari doku, mahalle kültürü ve yatay mimari anlayışıyla inşa ettik. Projemiz çevre düzenlemeleri, donatı alanlarıyla 0-5 yaş okul öncesi çocuk grubundan üniversite gençliğine, kadınlardan erkeklere, tüm nüfus profillerine dönük ihtiyaç ve beklentilere cevap verecek.”

    Giresun Çotanak Arena yükseliyor

    Turan daha sonra Giresun’da devam eden 20 bin seyirci kapasiteli Çotanak Arena’nın şantiyesinde incelemelerde bulundu.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ arasında yapılan protokoller kapsamında spor tarihinin en büyük yatırımları yaptıklarını belirten Turan,  “Giresun spor kompleksinin içinde bir adet stadyum, bir adet olimpik yüzme havuzu, bir adet antrenman sahası ve diğer sosyal donatıları yer almaktadır. İnşaat alanı toplam 120 bin metrekaredir. İhale bedeli 153 milyon lira, artı KDV’dir. Stadyumun toplam koltuk sayısı 22 bindir. Ayrıca güney tribünün içinde bir adet spor salonu yer alacaktır. Zemin katta 27 mağaza ile bir yönetim ofisi bulunmaktadır” açıklamasında bulundu. 
    Stadyumun bulunduğu kompleks içerisinde yüzme havuzunun da yer alacağını ifade eden Turan, “Bin seyirci kapasiteli yüzme havuzu da olimpik standartlara haiz olacaktır. Ayrıca yüzme havuzunun bünyesinde 13 mağaza yer alacaktır” dedi. 

    TOKİ’den Giresun’a 652 milyon liralık yatırım

    Spor yatırımlarının dışında TOKİ olarak Giresun’a yapılan diğer yatırımlar konusunda bilgi veren Turan, şunları kaydetti:

    “Giresun’da 2 bin 452 konutun inşasına başladık. Bu konutlarımızın 2 bin 370’inin tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik.  Ayrıca, 3 hastane, 6 okul, 2 spor salonu ve 8 ticaret merkezi olmak üzere yaklaşık 652 milyonluk yatırım yaptık. Yatırımlarımız şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.