DOLAR 32,3358
EURO 35,1451
ALTIN 2240,773
BIST 8742,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

    TOKİ Sivas Zara’da yeni bir mahalle inşa ediyor

    TOKİ Sivas Zara’da yeni bir mahalle inşa ediyor
    08.05.2018
    A+
    A-

    Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Sivas’ın Zara İlçesi’nde inşa edilecek 642 konutun ihalesi yapıldı. 8 Mayıs 2018, Salı günü gerçekleştirilen ihale kapsamında ayrıca 2 ticaret merkezi, cami ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.

    Proje genelinde yaklaşık 1.300 konut inşa edilecek olup, ilk aşamada 1. bölgede 642 konutun ihalesi gerçekleştirildi. Yükseklikleri zemin+5 olan konutların 236’sı 2+1, 406’sı ise 3+1 planında inşa edilecek.

    Projede modern mimari ile geleneksel mimari sentezlendi. Bina cephelerinde zemin kat seviyesinde yöresel doğal taş kaplamalar, ahşap görünümlü cephe kaplamaları, dekoratif pencereler ve söveler kullanılarak farkındalık oluşturuldu.

    Projeyle sosyal donatıları, spor ve oyun alanları, parkı ve peyzajıyla şehre değer katacak yeni bir cazibe merkezi hedeflendi.

    YORUMLAR

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.